De krant die je leest van A tot Z
Zondag 9 Mei, 2021

maandag 04 januari 2021

Nieuws:

Fraai schip trekt door Harense wateren

Door: Redactie

Maandag was er een bijzonder fenomeen te bewonderen in Haren. Een groot zeeschip, gebouwd bij Royal Bodewes in Hoogezand, werd naar open water gesleept. Aan de horizon van Haren (Winschoterdiep) was het gevaarte te bewonderen, traag bewegend in het groen.

Het schip heet Scot ranger en is 90 meter lang en 15 meter breed (zodat het door de bruggen van 16 meter breedte buitengaats getrokken kan worden). Door de geopende brug ontstond rond 10.45 uur een file op de ringweg.

Kijk ook: https://www.youtube.com/watch?v=prwfyHd_v8Q&feature=emb_logo

Foto en film: 112 Groningen/ Haren de Krant

2 reacties

raar zegt:

Een film van een schip. Wat is hier bijzonder aan? Gezien de tekst van het artikel had ik een filmpje verwacht van het schip wat door de “Harense wateren’ voer. Ik zie nu een filmpje van een schip in de stad. Snap het artikel niet helemaal.

Redactie zegt: Excuses daarvoor. Het is misschien niet het meest spannende verhaal. We vonden het wel leuk dat het schip vanaf Haren was te zien en dat is niet alledaags. De opname was inderdaad niet uit Haren.

5 januari 2021 om 08:32
Rolf zegt:

Redactie hoezo bijzonder? De mensen in Haren zijn wel wat gewent hoor. Ik bedoel je hoeft nog niet eens 1 km uit Haren te gaan om bij Waterhuizen dit soort schepen al te zien. Vraag me af of dit nou wel zo nieuwswaardig is

6 januari 2021 om 14:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.