De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 19 januari, 2022

donderdag 13 januari 2022

Nieuws:

Harense ondernemer, slachtoffer van BOOS (Tim Hofman), vertelt zijn kant van het verhaal

Door: Redactie

In Haren de Krant van 19 januari vertelt Hessel de Jong hoe hij in december openlijk werd neergezet als oplichter in het online programma BOOS van Tim Hofman (BNN Vara). Op Youtube is de show bijna 400.000 keer bekeken en De Jong, die vanuit Haren online meubels verkocht, voelt zich geschoffeerd.

De cameraploeg van Tim Hofman overviel de ondernemer in zijn tijdelijke winkel aan de Brinkhorst in Haren en gaf hem geen enkele ruimte om zich te verdedigen. De Jong is door een conflict met zijn belangrijkste leverancier in problemen gekomen, waardoor zijn klanten het product niet hebben ontvangen, terwijl ze dit al wél hadden betaald. In het najaar heeft De Jong met deze gedupeerden contact gezocht om een regeling te treffen. Middenin dat proces rook BOOS zijn kans en besloot in actie te komen op basis van consumentenklachten. Het lijkt erop dat de beschuldigingen niet juist zijn.

In het programma op Youtube wordt de ondernemer er expliciet van beschuldigd ’tienduizenden euro’ van zijn klanten te hebben gestolen en er vandoor te zijn gegaan. Haren de Krant heeft inzage gehad in de klachtendossiers en in de briefwisseling met gedupeerden en er is maar één conclusie mogelijk: Hessel de Jong is ten onrechte gecriminaliseerd door de nogal opgewonden pratende Tim Hofman. De redactie heeft navraag gedaan bij BOOS, maar die wilde alleen schriftelijk reageren. “Dit is laster en smaad”, zegt de Harense ondernemer achteraf. Maar excuses van BOOS komen er niet, ook al lijken ze dus fout te zitten.

In Haren de Krant leest u het hele verhaal inclusief de reactie van BOOS (BNN Vara). U oordele zelf. De krant verschijnt 19 januari en is uiterlijk een week later in het gehele verzorgingsgebied verspreid. Op 20 januari staat de krant ook online op www.harendekrant.nl.

8 reacties

Zwombie zegt:

Die Tim Hoffman is ook een vervelend kereltje.

14 januari 2022 om 12:28
inwoner zegt:

Vind dit een beetje een bijzonder stukje. De meneer in kwestie heeft een track-record dat anders doet vermoeden. Er zijn weinig lovende woorden te vinden op internet over deze meneer en zijn handelswijze.
De redactie van Haren de krant lijkt erg begaan met dit “soort onderdermers”.. We hebben vorig jaar ook het faillissement van eetcafe de herberg van een “onderrnemer” die binnen 1 jaar 3x failliet ging met allerlei bedrijven ook helaas geen goed redactioneel stuk gezien.. Ben benieuwd of dit weer een slap stukje gaat worden of er nu echt redactioneel gedegen onderzoek is gedaan. Ben ook benieuwd wat de redactie hier zelf van vindt en of dit commentaar ook geplaatst gaat worden.

Redactie zegt: Het zal in uw ogen vast een slap stukje worden. Wat wij echter aan de orde willen stellen of de methode trial by media van het programma BOOS iets bijdraagt aan de samenleving. Het programma keurt de kwaliteit van haar eigen onderzoek en beschuldigt in niet mis te verstane woorden. Komt dat in de buurt van smaad? We willen in het artikel de ondernemer in rust zijn verhaal laten vertellen en dan is het aan de lezer om te beoordelen of zijn verhaal deugt of niet. In het artikel zijn we wel kritisch op de ‘methode Hofman’. We hebben de redactie van BOOS uiteraard om commentaar gevraagd. We zijn benieuwd naar uw feedback op het artikel. Dat kan ook rechtstreeks naar redactie@harendekrant.nl.

14 januari 2022 om 12:43
Frank zegt:

Dit klinkt niet als onafhankelijke objectieve journalistiek…

Redactie zegt: Wacht u even het artikel af. Benieuwd naar uw feedback.

14 januari 2022 om 17:43
Jos Kijker zegt:

Nou, dat wordt een interessant stuk. Ook gelet op de reviews Trustpilot een Google heeft hij de schijn nogal tegen..

We zitten trouwens nog steeds te wachten op dat interview met Joshua Camera die ooit ook eens bezocht is door BOOS.
Haren staat er lekker op met die charlatans.

https://www.harendekrant.nl/nieuws/harense-vastgoedondernemer-in-de-tegenaanval-kort-geding-op-komst/

Redactie zegt: Dank voor uw reactie. Bij mijn weten werd Joshua Camera niet bezocht door BOOS maar door een programma van Alberto Stegeman.

14 januari 2022 om 21:15
Erwin zegt:

Ben heel benieuwd waar deze krant dan mee gaat komen. Heb de aflevering gezien en dus bespeur ik al gelijk de eerste leugen van de krant: Hessel heeft zich zeker wel kunnen verdedigen, maar koos ervoor dit te doen dmv leugens, smoesjes en halve waarheden. Dan heb je aan Tim inderdaad een verkeerde.

BOOS is een serieus programma die, naar wat ik altijd heb gezien, goed hun onderzoek doet alvorens ze ergens aan beginnen. Immers, mocht ook maar eens de indruk gewekt worden dat hun onderzoek faalt, dan kan gelijk het hele programma de prullenbak in.

Maar enfin, zoals ik hierboven lees is de Harense krant niet vies van een gekleurde visie op zaken. Iets met pot een ketel.

Redactie zegt: Heel benieuwd naar uw feedback na lezing van het artikel op redactie@harendekrant.nl

15 januari 2022 om 12:18
Jos Kijker zegt:

@Redactie: wellicht volgt Stegeman nog, maar ‘BOOS’ heeft hem al bezocht: https://www.youtube.com/watch?v=ylXQIuygyY4

Net als ‘Foute Boel’: https://www.youtube.com/watch?v=9hWcYfWTYgw

Telkens wordt hem de mond gegund, maar geeft hij niet thuis. Daarom ben ik zo benieuwd naar dat interview waarin zijn onschuld zou worden aangetoond,
Het doet zo langzamerhand toch vermoeden dat Camera niet zo onschuldig is als hij zegt.

16 januari 2022 om 20:31
Ron Broers zegt:

Ben benieuwd naar het artikel, waar vast hoor en wederhoor heeft plaats gevonden.

Trail by media ter discussie stellen; zonder de ondersteuning van Tim hadden de slachtoffers van the voice geen stem gehad. De invloed van John de Mol is zo groot dat niemand zich hieraan gewaagd heeft, maar BOOS doet het wel…

Tim bij Joshua Camera;
https://youtu.be/ylXQIuygyY4

16 januari 2022 om 23:18
Cees Bosman zegt:

Ik heb ook het artikel in Haren de Krant van januari 2022 gelezen. Wat mij erg heeft verbaasd, is dat er nergens gedupeerden aan het woord komen.Het is nu wel een erg eenzijdig verhaal geworden.

18 januari 2022 om 22:34

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.