De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 15 April, 2021

vrijdag 01 januari 2021

Nieuws:

Haren vierde knallend, maar rustig nieuwjaar

Door: Redactie

Onze 112-verslaggevers hadden de afgelopen nieuwjaarsnacht niet veel te zoeken in Haren. Afgezien van een klein brandje aan de Anjerlaan (foto) lijkt het een nacht zonder noemenswaardige incidenten te zijn geweest.

Opvallend was wel dat in Haren en omgeving (net als landelijk) vrijwel net zoveel knallend vuurwerk was te horen als in gewone nieuwjaarsnachten. Het knallen had de overhand, siervuurwerk was aan het zwerk nauwelijks te zien. Ook was het opvallend stil vanaf ongeveer 1.00 uur. Dit jaar was vuurwerk verboden en werd officieel dus niet verkocht. Te vrezen is dat het vuurwerk dat gisteren massaal werd afgestoken dus illegaal is verkocht of dat mensen vuurwerk van vorig jaar hebben bewaard.

Foto: 112 Groningen / Haren de Krant

3 reacties

Rolf zegt:

Brandje aan de Anjerlaan was ook wel te verwachten. Normaal staat er op de kruizing hiero ook een afvalcontainer waarin de jeugd een vuur kan maken. Snap ook niet dat er bv niet wat lege oliedrums bv zijn neergezet om daarin vuurtje te stoken. Had je het toch klein gehouden en had je controlle kunnen houden ivm de corona maatregelen.

6 januari 2021 om 13:56
Henk zegt:

Buurtklager Rolf uit welk ei komt u?
Wie gaat er dan controle op uitvoeren, de jeugd zelf?

6 januari 2021 om 14:30
rolf zegt:

@henk ik wil gewoon zeggen als de Gemeente wat had georganiseerd er meer controlle zou zijn dan nu het geval was

8 januari 2021 om 12:03

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.