De krant die je leest van A tot Z
Maandag 17 Mei, 2021

woensdag 29 juli 2020

Nieuws:

Jongens regelen verkeer Molenkampsteeg en waarschuwen passanten (met update)

Door: Redactie

Nabij de kruising Molenkampsteeg/Middelhorsterweg ligt een gladde vloeistof op de weg, waarschijnlijk verloren door een auto. Twee jongens uit Haren, Florian en Julius Drent, kwamen op de fiets langs en zagen fietsers en voetgangers uitglijden. Ze bedachten zich niet en belden 112.

De politie was onderweg en de twee doortastende jongens hebben passerende automobilisten en fietsers aangesproken en gewaarschuwd. Zo werden verdere valpartijen voorkomen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen agenten hoe voortvarend dit tweetal was en reikte hen officiële hesjes met ‘politie’ aan. Op dit moment staan de jongens onder toeziend oog van agenten het verkeer te regelen. Er wordt gewacht op een schoonmaakploeg.

Update 17.45 uur: De lekkage is vermoedelijk afkomstig van een hydraulisch systeem in een voertuig.  Het oliespoor wordt door de gemeente opgeruimd. Verschillende passanten en fietsers zijn onderuitgegaan, maar niemand raakte gewond. 

Foto’s: 112 Groningen/Haren de Krant

 

Foto’s: Haren de Krant

3 reacties

Jan zegt:

Hoezo schakelt de politie minderjarige burgers in om passanten te waarschuwen voor gladheid. Laat de politie zelf een hesje aantrekken zou ik zeggen

31 juli 2020 om 07:59
InwonerVanHaren zegt:

Florian en Julius, dat was een super goeie actie!

3 augustus 2020 om 11:57
rolf zegt:

Eh @jan als ik het goed begrijp waren de 2 jongens het al aan het doen voordat de politie kwam. De politie heeft ze uiteindelijk gewoon een hesje gegeven en ze gewoon het laten doen. Ipv de actie af te kraken, kan je ook de jongens complimenteren dat ze ingrepen.

3 augustus 2020 om 16:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.