De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 24 Juli, 2021

dinsdag 08 oktober 2019

Nieuws:

Mogen burgers hun overtollig blad weer langs de weg dumpen?

Door: Redactie

Het was een vriendelijke gewoonte: de gemeente Haren ging na de herfst door alle straten van de gemeente om bladeren op te ruimen. En ook burgers mochten hun blad in de berm op een bult leggen. Deze gewoonte gaat gewoon door, ook nu Haren bij Groningen hoort. Hoe werkt het?

De gemeente vraagt buurtbewoners om met elkaar afspraken te maken op welke plek de bladeren worden verzameld. Dat mag op een bult. Zodra de bult ‘voltooid’ is kan er een melding worden gedaan aan de gemeente:

Een Whatsapp bericht naar 06 12 82 39 73
Telefoon: 14 050.

De gemeente komt de bladeren dan ophalen.

5 reacties

Carla zegt:

Wat een onzin; mag dat?
Tuurlijk mag dat! Of moet ik soms het blad dat van de gemeentelijke bomen af komt in mijn eigen groene bak doen? Echt niet!

Redactie zegt: Het gaat erom dat mensen ook blad uit hun eigen tuin op deze wijze mogen afvoeren. Dat is toch een mooie service?

8 oktober 2019 om 20:13
Q zegt:

Waarom worden er dan niet netzo als ik de stad gebeurt (oa bij de G. Borgersiuslaan) van die vierkanten van gaas op bepaalde punten geplaatst? Bovendien vind ik het vreemd dat de burger de Gemeente moet wijzen op de bulten. Ik zou juist verwachten dat af en toen mensen van het groen onderhoudt gaan kijken en het dan doorgeven aan de gemeente zodat die een planning kan maken voor ophalen. Wij hoeven als burger toch niet de gemeente hier op te gaan wijzen

10 oktober 2019 om 15:40
Rene valkema zegt:

Het is service van twee kanten. De gemeente staat het toe en haalt het op, de inwoner belt de gemeente om hen daarop te wijzen. Een win win situatie.

10 oktober 2019 om 22:51
Heitens zegt:

Ik lees uit de reactie dat het dus mogelijk is blad van mijn eigen bomen ook bij de weg te mogen leggen?
Dacht dat ik alleen gemeenteblad mocht aanleveren bij de weg. Er zijn ook gemeentes waarin je ook takken/snoeihout kunt aanbieden bij de weg. Zou dat niks voor gemeente Groningen zijn als extraatje naar de burger zeker met hogere OZB in 2020?

12 oktober 2019 om 23:12
E. Venema zegt:

De meeste bomen zijn nog lang niet kaal! Redactie, tot wanneer mag je het blad bij de weg aanbieden? En is tuinafval ook toegestaan? Bij de Wijkpost in Haren konden ze mij geen duidelijk antwoord verschaffen daarop.

1 november 2019 om 16:53

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.