De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 19 januari, 2022

dinsdag 30 november 2021

Nieuws:

Opvang van opstandige Covid 19-patiënten in Beatrixoord te Haren (met update)

Door: Redactie

De Spaanse man en Portugese vrouw die sinds gisteren in de media verschijnen met hun verhaal, zijn onlangs op verdenking van een Covid-besmetting gedwongen ondergebracht in Beatrixoord te Haren. Het opstandige stel verblijft op de afdeling voor gedwongen verblijf, waar ook TBC-patiënten verblijven als zij een gevaar voor hun omgeving vormen.

Lex Kloosterman van het UMCG bevestigt dat het stel in Haren zit. Hij vertelt ook dat dit de eerste keer is dat het UMCG mensen met een verdenking van Covid onder dwang zijn opgenomen in Haren. Beatrixoord was eerder dit jaar al aangewezen als noodopvang van besmette mensen die door hun gedrag een gevaar vormen voor anderen.

RTL bracht gisteren het verhaal van het stel, dat uit Zuid-Afrika op Schiphol was aangekomen en in tijdelijke quarantaine was geplaatst in een hotel. Zij wilden weg en hebben het hotel inderdaad verlaten. Nog net voordat het stel met een mogelijke besmetting naar Spanje wilde vertrekken zijn de man en de vrouw van boord gehaald en aangehouden. Daarna zijn ze naar Haren gebracht, waar zij zich beklagen over het onrecht dan hen (volgens henzelf) is aangedaan.

Update: dinsdag in de loop van de dag is het betreffende stel op last van het OM weer op vrije voeten gesteld omdat beiden niet besmet bleken te zijn met het virus.

Foto: Thijs Huisman 112Groningen/Haren de Krant

2 reacties

inwonervanharen zegt:

Weet niet of ik dit wel zo’n goed idee vind. Ik Beatrixoord liggen ook veelal longpatienten en die lopen dan wel een vergroot risico om ook Corona te krijgen

1 december 2021 om 09:42
D de Vries zegt:

Gewoon naar de gevangenis sturen op de heerwegen ruimte genoeg

5 december 2021 om 16:05

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.