De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 januari, 2021

zaterdag 05 oktober 2019

Nieuws:

Scooterrijdster gewond na aanrijding

Door: Redactie

Op de driesprong Rijksstraatweg/Botanicuslaan in Haren is vrijdagmiddag een scooterrijdster aangereden door een auto. Waarschijnlijk een voorrangsfout van één van beiden. Verkeer uit de Botanicuslaan moet voorrang krijgen van verkeer op het fietspad en de Rijksstraatweg uit de richting dorp.

De berijdster van de scooter is in de ambulance behandeld.

Foto: 112Groningen/Haren de Krant J. Lameris

4 reacties

Jolle zegt:

En de wethouders in Groningen willen beweren dat het in het centrum verkeersveilig is om een extra supergrote ALDI te bouwen!

5 oktober 2019 om 16:20
antoine zegt:

Overdrijven is ook een kunst… Zo ‘extra supergroot’ wordt die ALDI nu ook weer niet: 1250 vierkante meter (tegen 800 vierkante meter nu). Ter vergelijking: de Jumbo aan de Kroonkampweg is 1800 vierkante meter, en de AH 1700 vierkante meter. En of dat extra verkeer gaat geven op de kruising Rijksstraatweg/Botanicuslaan waag ik te betwijfelen.

7 oktober 2019 om 09:39
Q zegt:

Was ook te verwachten. Auto’s geven totaal geen voorrang op de botanicuslaan & rijden vaak al voor de botanicuslaan 50 km per uur terwijl daar nog 30 geld. Pas na de Botanicuslaan mag men versnellen naar 50. Nu moet ik zeggen dat het niet geven van voorrang ook geld voor andere zijwegen van de Rijksstraatweg,, bijvoorbeeld de kerkstraat of het straatje naast de ABN Amro (ja ook deze heeft voorrang voor het verkeer richting stad). Geef gewoon wat duidelijker aan dat deze wegen voorrang hebben en ga eens de 30 km per uur snelheid handhaven Gemeente, dan heb je al een stuk minder van dit soort ongelukken.

10 oktober 2019 om 16:21
Sje zegt:

Wel grappig om altijd maar weer te lezen dat de overheid de schuld krijgt van het niet verlenen van voorrang…………………………..

10 oktober 2019 om 23:23

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.