De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 24 Juni, 2021

zondag 18 oktober 2020

Nieuws:

Actueel: Uitbraak Corona in De Dilgt te Haren

Door: Redactie

Zondagochtend is bekend geworden dat in De Dilgt te Haren sprake is van een uitbraak van het Coronavirus.

Op de afdelingen 1 en 2 waar mensen met dementie wonen zijn negen bewoners positief getest. Ook vijf medewerkers hebben Corona.

Bij ZINN zijn onmiddellijk alle protocollen en procedures in werking getreden. Medewerkers en bewoners, ook van een andere afdelingen voor mensen met dementie in hetzelfde gebouw worden getest. Per direct zijn alle afdelingen in het hoofdgebouw voor mensen met dementie (1 t/m 8) gesloten. Dit geldt niet voor De Cirkel dat elders op het terrein staat.

Eventuele updates leest u hier.

Update 14.00 uur: de bron van de besmetting is nog niet duidelijk. Op de genoemde afdelingen zijn de zwaarste beschermende middelen ingezet bij het verplegend personeel.

Update 14.00 u: slechts 1 van de besmette bewoners ondervindt merkbare klachten. Bij de besmette medewerkers ondervindt niemand ernstige klachten tot op dit moment.

Foto: Martin Nuver 112 Groningen/Haren de Krant

2 reacties

Henk zegt:

De verzorgenden zitten hun koffiepauze te houden zonder mondkapjes en binnen 1.5 meter van elkaar. Geen wonder dus dat er zoveel besmettingen zijn. Als 1 medewerker in de koffieruimte besmet is, dan is op deze manier iedereen binnen kortste keren besmet. Zorgwekkend…

Redactie zegt: bovenstaande reactie is een persoonlijke waarneming van deze lezer. Niet geverifieerd of dit klopt.

18 oktober 2020 om 23:04
jodelie zegt:

@Henk: Zo zie ik hen absoluut niét koffiedrinken(weet ik niet of ze dat doen maar gezamenlijk aan een grote tafel zitten/ werkoverleggen) . Allemaal mondkapjes, op minimaal 1,5 meter afstand. Groot respect voor hoe ze zorgen dat de bewoners zo veilig en gezond mogelijk blijven.

20 oktober 2020 om 11:12

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.