De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

woensdag 17 oktober 2018

Nieuws:

Vandaag debat in Groningse raad over Harense ‘parkeermotie’

Door: Redactie

De gemeenteraad van Groningen houdt op woensdag 17 oktober een zogeheten actualiteitendebat (spoeddebat). Onderwerp: de motie ‘Eerste 1,5 uur vrij parkeren” die de gemeenteraad van Haren in juli heeft aangenomen. Die motie keurde de provincie eerst goed, daar af.

Raadsleden kunnen een actualiteitendebat aanvragen als zij van mening zijn dat de gemeenteraad urgente onderwerpen moet bespreken die niet kunnen wachten tot de volgende geplande raadsvergadering. Daar zijn minimaal twee politieke partijen voor nodig die dat willen. Dat zijn nu Stad en Ommeland en CDA.

Feestdagen
De Harense gemeenteraad nam eerder dit jaar een motie aan die het mogelijk moet maken om in Haren de eerste anderhalf uur gratis te parkeren. Dat zou moeten ingaan nog vóór de feestdagen van dit jaar. In Haren is het nu overal betaald parkeren. Omdat Haren is een herindelingsproces met Groningen en Ten Boer zit, moet de provincie Groningen aan zoiets haar goedkeuring verlenen. Die kwam er. Later, na bestuurlijk overleg, kwam de provincie met het bericht dat de motie toch niet kon worden goedgekeurd.

Stad en Ommeland en CDA willen weten hoe het zit. Zij hebben voor het debat het Groningse college een aantal vragen gesteld. “Wat staat volgens het college uitvoering, van de aangenomen en door de provincie goedgekeurde motie, in de weg?”, vragen deze partijen onder meer. Zij willen dat het Groningse college zo spoedig mogelijk met de gemeente Haren en de provincie Groningen in overleg gaat om de Harense motie uit te voeren. Het actualiteitendebat begint woensdag om 16.00 uur en is in de oude raadzaal van het stadhuis. Het debat is ook live te volgen via groningen.raadsinformatie.nl.

Koningsdag
Om 13.00 uur, nog voor het actualiteitendebat, is er op het stadhuis een vergadering van de raadscommissie Financiën en Veiligheid. Aan de orde onder meer de evaluatie van Koningsdag 2018. Toen vierden de koning en de koningin Koningsdag in Groningen. B&W kijken met tevredenheid terug op de viering. Alleen is er 240.000 euro meer geld uitgegeven dan de gemeenteraad te

1 reactie

Otto zegt:

Deze gemeente gaat tenonder aan de burokratie

17 oktober 2018 om 21:22

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.