De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 21 januari, 2021

dinsdag 01 december 2020

Nieuws:

Woonborg bouwt 31 appartementen aan de Walstroweg te Haren

Door: Redactie

Woonborg bouwt 31 nieuwe huurappartementen aan de Walstroweg in Haren. Ze zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en bedoeld voor woningzoekenden van 23 jaar en ouder. De appartementen komen in twee woonblokken direct naast de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel die het centrum van Haren verbindt met de wijk Oosterhaar. De planning is dat de appartementen begin 2022 klaar zijn.

Dit nieuwbouwproject kwam tot stand in nauw overleg met de voormalige gemeente Haren. Al in 2011 werden hierover de eerste afspraken gemaakt. Het plan van de gemeente om een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel aan te leggen, betekende destijds dat de flat van Woonborg die er oorspronkelijk stond moest worden gesloopt. Woonborg greep de stedebouwkundige aanpassingen aan om een plan uit te werken met nieuwe energiezuinige appartementen die aansluiten bij de wensen van de doelgroep van nu.

Esther Borstlap, directeur van Woonborg is blij dat na een jarenlange voorbereiding de nieuwe sociale huurappartementen gerealiseerd gaan worden. “Onze twee nieuwe woonblokken aan de Walstroweg krijgen een moderne uitstraling. Ze passen goed bij de omgeving en bij de nieuwe tunnel. Het is een levendige plek, vlakbij het station en allerlei voorzieningen. Als je alleen woont of met z’n tweeën en je zoekt een appartement in Haren, dan biedt dit een mooie kans. Ik verwacht dat deze nieuwbouw veel mensen zal aanspreken. De aannemer begint op korte termijn, alle voorbereidingen zijn klaar. De verhuur starten we in februari 2021.”

Wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen is enthousiast over de start van het nieuwbouwproject aan de Walstroweg in Haren. “Er wordt gebouwd voor een specifieke doelgroep voor jongeren vanaf 23 jaar. Goede en betaalbare huisvesting in onze gemeente is erg belangrijk. Met dit nieuwbouwproject verbreden wij de diversiteit in het huidige woningaanbod en dat ook nog eens op een mooie locatie!”

De twee woonblokken met de namen Het Perron Zuid en Het Perron Noord, zijn ontworpen door De Unie Architecten. Bouwbedrijf Kooi begint in januari 2021 met de voorbereiding van de bouw. Meer informatie over het nieuwbouwproject staat op www.woonborg.nl.

Foto onder: de oude Walstroflat werd in 2014 gesloopt.

Walstroflat staat te wachten op sloop.  

3 reacties

M zegt:

Omwonenden dachten steeds dat het 55+ woningen zouden worden.

Ons staat de tijd van de oude jongeren flat nog helder voor ogen. Veel gespuis, lawaai, afval overal, drugs, etc.

Hoe gaat Woonborg ervoor zorgen dat de buurt leefbaar en veilig blijft voor oudere mensen en gezinnen met kleine kinderen?

1 december 2020 om 14:53
Takens zegt:

We hebben vanmorgen de brief ontvangen van woonborg achter de rug van de bewoners is besloten om de helft van het parkeer terrein op te offeren voor de bouw het staat nu al vol en waar moeten de bewoners en de mensen die de tandarts bezoeken parkeren
Dit was gebeurt in overleg met Gemeente dus overleg met de bewoners was niet nodig het begint nu al weer op het tunnel verhaal te lijken bewoners worden nu al genegeerd door woonborg en gemeente
En dan de aan rij routes net als met de bouw van de tunnel word echt niet gehandhaafd bouw verkeer gaat weer racen door de wijk
De bewoners van de wijk staan nu al weer met 1 nul achter met dank aan woonborg en gemeente

1 december 2020 om 15:06
Els zegt:

Tegelijkertijd bouw bij de tunnel en De Borg. Dat gaat veel te druk worden met bouwverkeer, ouders en kinderen. En dan ook nog de al onveilige verkeersituatie bij het stationsplein.

3 december 2020 om 02:03

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.