De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 24 Juni, 2021

woensdag 28 april 2021

Nieuws:

Boeremapark is al langer toneel van overlastgevende jongeren. Wie heeft tips over vernieling?

Door: Redactie

Volgens buurtbewoners is er al langer sprake van overlast door jongeren in het Burgemeester Boeremapark in Haren. Zij hangen rond bankjes en het monument, dat onlangs werd vernield. Wanneer de vernieling plaatsvond is nog niet exact bekend. Een gemetselde muur, links van de bank, is omver getrokken of getrapt.

De tai-chi leraar die wekelijks op woensdagochtend lessen verzorgt in het park, is ontsteld. Vorige week heeft hij eigenhandig peuken van joints en andere rommel van het monument verwijderd. Hij is verbijsterd nu hij ziet wat er met het monument is gedaan. “Er zijn veel mensen hier in de buurt die klagen over de jongeren. Die jeugd moet door ouders eens worden aangeproken, vind ik.”

De tai-chi leraar, Jan Errit de Vries is witheet: “Ik ga persoonlijk deze jongen aanpakken en met hun ouders in gesprek”, zegt hij. “Deze shit moet ophouden.”

Oproep: wie heeft tips over de vernielers? Bel de politie 0900-8844 of geef ze door aan de redactie (vertrouwelijk): redactie@harendekrant.nl. De binnengekomen tips worden dan met toelichting ook aan de politie doorgespeeld.

5 reacties

rolf zegt:

Ik wil even melden dat het niet 100% zeker is dat het bankje inderdaad door vernieling omgezakt is. Er scheen al een behoorlijke scheur in te zitten, dus het kan net zo goed door de zwaartekracht omgevallen zijn.

28 april 2021 om 13:15
AW zegt:

Bij CBS de BORG aan de Wederikweg hetzelfde verhaal. ‘s Avonds veel overlast en veel zwerfafval door jongeren.

28 april 2021 om 14:08
Buurtbewoner Boerema zegt:

Oh jeej, de Tai Chi meester is boos. Het is dat ik geen ouder van een jongere ben maar anders was ik heel graag het gesprek aangegaan. Volwassenen ruimen wel alles netjes op zeker, allemaal. Want weer worden de jongeren hier over een kam geschoren.

Dat het muurtje om ver ligt is vreselijk. Maar alsjeblieft. Wil iemand er rekening mee houden dat ze geen kant op kunnen? Dat ouders hun best doen om alle goeds mee teven maar dat de jongeren zelf hun keuzes op dat moment maken, wel of niet op de grond gooien?

Wijs niet zo naar de jongeren, zoek de verbinding, probeer te begrijpen of in gesprek te gaan. Het zijn ook mensen en iedereen is jong geweest.

Mooie dag verder.

29 april 2021 om 14:01
Claes zegt:

Dat muurtje was al gammel. De meeste jongeren zijn best ok. Slecht praten over hen gaat niet helpen. Ze willen gewoon met hun vrienden hangen. Zet een afvalbak neer en doe fatsoenlijk tegen de jeugd. Wat te denken van die volwassenen met teveel drank op, een grote bek en die hun honden los laten lopen.

29 april 2021 om 22:04
Jeroen zegt:

Even over deze zin:

De tai-chi leraar, Jan Errit de Vries is witheet: “Ik ga persoonlijk deze jongen aanpakken en met hun ouders in gesprek”, zegt hij. “Deze shit moet ophouden.”

Is dat iets wat een krant moet publiceren? Ik ga persoonlijk deze jongen (wie zegt dat het 1 is?) aanpakken? Is dit niet oproepen tot geweld? Het zou de krant sieren een dergelijke zinsnede niet te plaatsen op de online omgeving.

En ook deze zinsnede:

Oproep: wie heeft tips over de vernielers? Bel de politie 0900-8844 of geef ze door aan de redactie (vertrouwelijk): redactie@harendekrant.nl. De binnengekomen tips worden dan met toelichting ook aan de politie doorgespeeld.

Moet die namen dan niet ook aan de Taaie chi leraar worden doorgegeven?

Helemaal eens met buurtbewoner Boerema 🙂

Redactie zegt: Naar onze inschatting lokt de boze reactie van de Harenaar echt geen geweld uit, maar laat het zien hoe boos hij is. Dat hij spreekt van een jongen is een foutje van ons. Daar had moeten staan ‘jongens’. Dank voor uw opmerkingen, die houden ons lokale medium scherp. “

30 april 2021 om 14:25

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.