De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

woensdag 01 december 2021

Nieuws:

Burgercomité wil geen tweede ambtstermijn CvK René Paas

Door: Redactie

Het Burgercomité Haren wil liever niet zien dat René Paas wordt voorgedragen voor een tweede ambtstermijn als CvK van de Provincie Groningen. Het Burgercomité heeft de Statenfracties van de Provincie opgeroepen niet eerder te stemmen over paas, dan dat grondig is gesproken over de bestuurscultuur in Groningen.

Gustaaf Biezeveld zegt namens het Burgercomité dat het proces rond de herindeling Groningen-Haren-Ten Boer heeft laten zien dat het met die bestuurscultuur fout zit. In een brief aan de Staten schrijft men: “Aan de burgers van de provincie Groningen die u in de Staten vertegenwoordigt, is het moeilijk uit te leggen dat eerst wordt besloten over een tweede termijn voor de heer Paas en daarna wordt gedebatteerd over de bestuurscultuur. In de bijna afgelopen zes jaar hebben immers veel burgers van de provincie nadelige gevolgen ondervonden van de huidige bestuurscultuur. Hierbij hebben wij in het bijzonder het oog op de inwoners en ondernemers in het aardbevingsgebied, in Meeden en in de dorpen van de voormalige gemeente Haren en allen die te maken hebben met in hun ogen ongewenste gevolgen van de Regionale Energie Strategie (RES). Vier dossiers waarbij de provincie Groningen bij de betrokken burgers veelal de schijn heeft gewekt dat zij zich meer heeft laten leiden door de belangen van de Rijksoverheid dan die van burgers van de eigen provincie. Dit is niet in overeenstemming met de staatsrechtelijke opdracht van de bestuursorganen en het vertegenwoordigend lichaam van elke provincie.”

7 reacties

Piet zegt:

Is het die Gustav piezeveld nu nog steeds niet duidelijk dat er in de wereld meer te doen is dan die zeer terechte herindeling van dat kakdorpje haren bij een echte stad? Bovendien gaat een burgercomite niet over de benoeming van een cdk, laat die Gustav wat zinnigs gaan doen …..

1 december 2021 om 16:43
prat zegt:

Gut Biezeveld cs. komen weer in de publiciteit. Misschien moeten ze Mariska Sloot bellen voor een reunie. Dan kunnen de inwoners van de mooie plaats Haren in de gemeente Groningen gewoon straks stemmen voor hun gemeenteraad.

1 december 2021 om 17:16
Piet2 zegt:

RTV-Noord 1-12-2021 21.51 uur:
“De Provinciale Staten van Groningen willen ook de komende zes jaar verder met René Paas als commissaris van de Koning. Woensdag hebben ze vergaderd over zijn herbenoeming.
De Staten dienen het verzoek nu in bij demissionaire minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken.
Paas liet deze zomer al weten dat hij nog zes jaar door wil als commissaris.
René Paas werd in 1990 raadslid voor he CDA in de gemeente Groningen. Van 1996 tot 2005 was hij er wethouder. In die periode hield hij zich onder meer bezig met drugsproblematiek. Van 2005 tot 2009 was hij voorzitter van het CNV. Vervolgens was hij tot 2016 voorzitter van het gemeentelijk kennisinstituut Divosa. In datzelfde jaar volgde hij Max van den Berg op als commissaris van de Koning.”

Gelukkig bepalen PS het beleid en niet een burgertje (GB) uit Haren, waaruit maar weer eens blijkt dat die man en z’n comité volkomen ongeloofwaardig is.

1 december 2021 om 22:52
Henk D zegt:

Ik vind de oproep van dhr Biezeveld wél terecht. Paas heeft met name gefaald op het gebied van aardbevingen en de enorme windturbines bij Meeden. In plaats van op te komen voor de belangen van de bewoners van de provincie Groningen loopt hij braaf achter de Haagse regenten aan. Voor wat betreft de herindeling; daarover kan je van mening verschillen. De plotselinge “draai” van zijn vroegere gedeputeerde Brouns is waarschijnlijk voor Paas ook een verrassing geweest.

2 december 2021 om 16:52
Ton zegt:

Een dikke duim omhoog voor Piet ‼️Die geluiden hoor ik veel te weinig uit Haren. Alleen maar zeikers die het verleden niet los kunnen laten. Bovendien vind ik dat we er op vooruit zijn gegaan met de herindeling.

2 december 2021 om 17:48
Henk zegt:

Goed bezig meneer Biezeveld. Met al uw onderzoeken. Er staan vele ‘echte’ Harenaars achter u!

3 december 2021 om 16:27
RodneyG zegt:

Het burgercomité blijft het maar proberen. Deze club (i.c. De voorzitter GB) is inmiddels de weg volkomen kwijt. Een democratisch gekozen orgaan (PS) stelt een voordracht voor herbenoeming van een CdK voor, niet één of andere (goedwillende) club van amateurs. Het ontbreekt GB aan kennis op het gebied van staats- en bestuursrecht.
Hierbij enkele voorbeelden.
Onder zijn leiding 2x een zaak aangespannen tegen de provincie (2016/2017) ivm onjuist herindelingsadvies, beide zaken verloren en vervolgens een aanklacht tegen de provincie wegens valsheid in geschrifte (januari 2018), nooit weer iets over gehoord!
Nu weer een oproep aan PS om voor te stellen de CdK niet te herbenoemen. Gelukkig zitten er in PS verstandige mensen.
En (bepaalde) Harenaars lopen nog steeds achter dit manneke aan, heel triest.
Ik zou GB willen adviseren ga eens wat leuks doen, lijkt me voor jezelf een stuk prettiger, maar ja de man heeft al vaak bewezen geen realiteitszin te hebben. Binnenkort komt er vast een stemadvies voor de Harenaars om bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 op Mariska Sloots te stemmen …………………

3 december 2021 om 19:37

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.