De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 januari, 2021

maandag 14 september 2020

Nieuws:

Drie patiowoningen en villa op locatie wasserij

Door: Redactie

Aan de Kromme Elleboog waar ooit ‘drie generaties Bouwman’ de gelijknamige wasserij runden, worden straks drie woningen gebouwd.

De villa uit de jaren 30 wordt in oude luister hersteld. Dat is wat projectontwikkelaar Martijn Ezinga (ACE Vastgoed BV in Santpoort-Zuid) uit graag wil. Hij bracht zijn jeugd door in Haren en wil het dorp van zijn kinderjaren ‘iets moois’ geven. Hij lijkt niet te gaan voor winstmaximalisatie, anders zou hij op de plaats van de bedrijfsloods wel een appartementengebouw hebben bedacht. Ezinga kocht de grond met de verpauperde wasserij die al jaren was gesloten, van de erven Bouwman. Hij ging een avontuur aan met vervuilde grond en asbest en verloste tegelijk de buurt van een ‘doorn in het oog’. Nu de grond bouwrijp is heeft hij er drie patiowoningen laten ontwerpen, bedoeld voor ouderen. Hij denkt dat de woningen tussen 5 en 6 ton gaan kosten. De villa uit de jaren 30, bekend als kantoor van Ridderbos Assurantiën, wordt helemaal gerenoveerd en zal straks worden verhuurd onder de naam ‘Bouwmanstaete’. De locatie nabij het centrum, is volgens Ezinga aantrekkelijk voor ouderen. Omwonenden hebben positief gereageerd op de ontwerpen. “Het zal nog wel even duren voordat ik kan gaan bouwen”, zegt Ezinga. “De gemeente staat ook positief tegenover de plannen en wil verder overleggen, maar er moet nog veel gebeuren voordat we kunnen beginnen.”

foto: Impressie van de woningen, zoals die worden gebouwd

3 reacties

Harenaar zegt:

Heel mooi dat dit karakteristieke pand behouden blijft en waarschijnlijk zelfs mooier wordt dan het de laatste tientallen jaren is geweest.

15 september 2020 om 10:00
Ron zegt:

Mooi dat er wat op deze locatie komt, ik vond het al een wat grote tuin voor het huis.

Maar alleen de toplaag afgraven is toch niet genoeg om de vervuiling van een wasserij weg te halen, daar zitten nog wel wat fosfaten in de grond…

15 september 2020 om 20:11
Cees Bosman zegt:

Ik vraag mij wel af hoe de woningen worden ontsloten, want de weg naar de Aldi is privé terrein en langs de bestaande woning lijkt mij wel erg krap.

17 september 2020 om 10:07

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.