De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 19 september, 2020

donderdag 09 juli 2020

Nieuws:

Gezondheidscentrum aan Stationsplein vordert. Opening in oktober verwacht.

Door: Redactie

De bouw van het nieuwe gezondheidscentrum aan het Stationsplein in Haren vordert gestaag. Op de plaats waar voorheen een gedateerd kantoorpand van Grontmij stond, verrijst nu een eigentijds gebouw waar vanaf oktober allerlei praktijken voor gezondheidszorg gevestigd zullen zijn. Mark Wieringa en Aeijolt Keuning (projectontwikkelaars) en Ebian Brill (apotheker/ondernemer) waren de initiatiefnemers.

Ebian Brill zegt dat de bouw en verhuur op schema liggen (foto). Volgens plan zal Gezondheidsplein Haren in oktober worden geopend. Binnen krijgen kantoren en spreekkamers vorm. Op de begane grond komt een apotheek (nu nog gevestigd aan de Mellenssteeg). Verder komen er o.a. thuiszorgposten, twee huisartsen (nu nog Molenweg), tandarts, fysiotherapeuten, psychologen.

5 reacties

Gerrit zegt:

Dan wordt die parkeerplaats een enorme melkkoe voor de gemeente Groningen

9 juli 2020 om 20:18
Rolf zegt:

Is er dan wat vertraging geweest? Want ik meende dat de Huisartsen er eerst gepland al in Augustus in zouden.
En sorry maar ik vind het niet een erg mooi gebouw

10 juli 2020 om 09:51
antoine zegt:

@Gerrit: dat mag je dan even uitleggen. Want voor zover ik weet zal parkeren daar gratis zijn (net als op het naburige P+R terrein).

@Rolf: volgens mij loopt alles precies volgens schema (zie https://www.harendekrant.nl/nieuws/haren-krijgt-nieuw-gezondheidscentrum-bij-station/). En over smaak valt te twisten: het vernieuwde gebouw ziet er in elk geval een stuk beter uit dan wat er stond (en wat er naast staat!). Alleen jammer dat er zoveel bomen voor gekapt moesten worden.

10 juli 2020 om 12:07
Rolf zegt:

@antionne doelt hij misschien op de parking achter de Fysio die er schuin tegenover zit? Trouwens eerst was het de bedoeling dat het Gezondheidscentrum hier helemaal niet zou komen. De huisartsen zouden op het nieuw te bouwen industrieterrein naast de snelweg komen (zeg maar achter voormalig Postiljon Hotel) en zouden de fysio (meende dat MCZ er heen zou verhuizen) en de apotheek gewoon op de huidige locatie aan de mellensteeg blijven. Oh en voor wie het nog niet gehoord heeft blijft Dr Heijkens gewoon op zijn huidige locatie. Kan door vertrek van de Apotheek waarschijnlijk wel de praktijk uitbreiden. Het deel van MCZ word lastiger aangezien die het huren. Apotheek is gekocht.

11 juli 2020 om 19:06
Sterk & Vitaal P zegt:

Zou ook een mooie samenwerking kunnen zijn met Personal training.
Sterk & Vitaal Personal training aan de Westerse Drift 3 werkt ook samen met Fysiotherapeuten en (huis)artsen.

Samen voor een Gezond, Sterk & Vitaler Welzijn .

Met sportieve groet.

30 juli 2020 om 17:31

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.