De krant die je leest van A tot Z
Zondag 9 Mei, 2021

woensdag 28 april 2021

Nieuws:

Monument in Burgemeester Boeremapark vernield

Door: Redactie

Een verontruste passant meldt woensdagochtend dat het monument met bank in het Burgemeester Boeremapark in Haren is vernield. De melder denkt dat jeugd hiervoor verantwoordelijk is. Hij heeft een melding gedaan aan de politie.

Het park is in de jaren 20 van de vorige eeuw aangelegd dankzij de inspanningen van burgemeester D. Boerema van Haren, die hiermee het groene karakter van Haren wilde onderstrepen. Zijn naam staat dan ook op het monument bij de bank in het park.

De vernieling heeft vermoedelijk al zondagavond of -nacht plaatsgevonden. Tjardo Louwe, voorzitter van de Stichting Burgemeester Boeremapark, is teleurgesteld en ontstemd. “We zijn bedroefd”,zegt hij op RTV Noord.

De foto toont het monument ‘heel’. (Archief)

3 reacties

Rolf zegt:

Ik wil even melden dat het niet 100% zeker is dat het bankje inderdaad door vernieling omgezakt is. Er scheen al een behoorlijke scheur in te zitten, dus het kan net zo goed door de zwaartekracht omgevallen zijn.

29 april 2021 om 09:40
Henk zegt:

Schande, in een woord schande… Hopelijk worden de daders snel opgepakt EN de gehele schade laten betalen, desnoods maar werken dag en nacht. Zal Ze leren

29 april 2021 om 14:20
Rolf zegt:

@Henk, jij gaat er maar gelijk vanuit dat het idd vandalisme was.. Maar er scheen al echt een behoorlijke scheur in te zitten, het had dus net zo goed door de Zwaartekracht ongevallen zijn. Zolang het niet voor 100% vast staat dat het idd vernieling is , ga ik niet roepen dat er “Daders” opgepakt moeten worden.

30 april 2021 om 13:10

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.