De krant die je leest van A tot Z
Maandag 27 september, 2021

vrijdag 19 februari 2021

Nieuws:

Paul van Weringh: “Er gloort hoop voor Mellenshorst”

Door: Redactie

Voorzitter Paul van Weringh van buurthuis De Mellenshorst heeft weer wat hoop gekregen, dat de gemeente spoedig geld zal overmaken op de rekening van de stichting. Hij heeft een bericht ontvangen van de gemeente, waarin wordt gesteld, dat het buurthuis gecompenseerd zal worden.

Dinsdag 16 februari 2021 heeft het college van B&W van de gemeente Groningen de steunmaatregel voor de door de COVID-maatregelen getroffen dorps- en buurthuizen vastgesteld.
Het rijk heeft via het Gemeentefonds geld beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van de lokale infrastructuur dorps- en buurthuizen die door de maatregelen COVID-19 zwaar zijn getroffen in 2020. Met de koepelorganisaties de Speeltuincentrale, de BBOG en de Vereniging Groninger Dorpen is overleg geweest over de wijze waarop de accommodaties het beste ondersteund kunnen worden en over de ontwikkeling van de subsidieregeling. De gemeente wil het financiële nadeel voor de accommodaties zoveel als mogelijk compenseren. De gemeente Groningen maakt dit mogelijk via de Tijdelijke subsidie regeling dorps- en buurthuizen COVID-19.

7 reacties

Anoniem zegt:

En toch vind ik dat Meneer van Weringh wel een beetje de schijn tegen heeft. Bestuur wat te laat word ingeschreven bij KvK (als er al überhaupt een nieuw bestuur klaar staat). En het oude bestuur nog bij de Crowdfunding vernoemen, onder het mom van wachtwoord kwijt.

Wat ik ook niet snap is waarom er als Meneer van Weringh niks te verbergen heeft, er bij de artikelen steeds een foto van het buurthuis staat en niet een foto van meneer zelf?

19 februari 2021 om 12:31
Verbaasd zegt:

Mooi dat er weer geld komt. Kunnen jullie dat geld naar hartenlust weer over de balk gooien ………

19 februari 2021 om 15:44
InwonerVanHaren zegt:

Gratis tip voor het wachtwoord probleem. Ga naar KvK en vraag uittreksel van bestuursfuncties. Stuur deze naar uw hosting en verzoek om nieuw wachtwoord. Pas de gegevens aan op je website en klaar.

Alles klaar in één dag.

19 februari 2021 om 16:54
Theo zegt:

Nou, laat dan nu maar eens zien dat het een buurthuis is en begin eens met activiteiten voor jongeren in deze coronatijd. Dat kan prima. Wees eens creatief.

En steunen van ouderen in het buurthuis mag. Waar zijn de initiatieven? Waar is de samenwerking met het Wij team?

Tot nu toe alleen maar een voorzitter die in de facebook groep Harense toestanden strenge censuur toepast, vindt dat hij de baas is en nu gaat lopen jammeren.

19 februari 2021 om 20:04
Paul van Weringh zegt:

Beste anoniem, de stukken in deze krant evenals de foto’s worden door de reactie geplaatst en niet door mij zelf. Ik ga niet over de foto’s. Er is niets te verbergen. Maar wat heb je zelf te verbergen als je niet eens met je eigen naam durft te reageren?

Beste verbaasd, welk geld is precies over de balk gegooid volgens uw mening?

19 februari 2021 om 21:04
Remko de Groot zegt:

Kunnen ze mooi de beheerder zijn achterstallig loon betalen!

19 februari 2021 om 23:35
Henk zegt:

De droevenis ten top!

22 februari 2021 om 11:45

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.