De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 december, 2021

zaterdag 09 oktober 2021

Nieuws:

Scooter aangereden op verraderlijke kruising Esserweg

Door: Redactie

Zaterdagochtend rond 10.50 uur is een automobilist in botsing gekomen met een scooter op de Esserweg in Haren. De scooterrijder moest door ambulancepersoneel worden behandeld voor verwondingen.

De aanrijding gebeurde op de verraderlijke kruising van het fietspad Kerklaan (Haren-Groningen) en de Esserweg. Daar is een smalle, onoverzichtelijke passage waar het fietspad voorrang heeft. Vermoedelijk heeft de autobestuurder de naderende scooter niet op tijd zien aankomen.

Foto’s: Thijs Huisman 112Groningen/Haren de Krant

3 reacties

Rolf zegt:

Gemeente moet hier eens echt gaan ingrijpen. Ik stel voor stoplichten. En dan zo inrichten dat fietsers tenzij er auto’s staan groen hebben

12 oktober 2021 om 13:38
A. zegt:

Die scooter mag daar volgens mij helemaal niet rijden, maar dit terzijde. Die kruising is inderdaad zeer onoverzichtelijk; ik kom er zelf 2 x daags langs met de fiets en het is altijd terdege oppassen. Het zou verstandig zijn om het verkeer op de Esserweg niet alleen voorrang te laten geven maar ook te laten stoppen. Hetzelfde geldt voor het werkelijk levensgevaarlijke kruispunt van de Kerklaan met de Dilgtweg! Daar is vanmiddag een 20 jarige vrouw zwaar gewond geraakt na te zijn aangereden door een taxi. Dit kruispunt is door de slinger die de ‘fietssnelweg’ ter plekke maakt zeer onoverzichtelijk voor verkeer dat vanaf de Dilgtweg komt. En om het verhaal compleet te maken: wat je als fietser meemaakt als je van Haren richting Groningen op het kruispunt met de Helperzoomtunnel meemaakt is helemaal een nachtmerrie.

12 oktober 2021 om 14:43
S. zegt:

Zelf fiets ik meerdere malen over dit fietspad en ook over het kruispunt. Verraderlijk? Als iedereen goed uitkijkt en de maximum snelheid aanhoudt dan hoeft het niet verraderlijk te zijn. Dat geldt in feite voor alle onoverzichtelijke kruispunten. De maximum toegestane snelheid voor automobilisten is in grote delen van Haren 30 km. Het aantal automobilisten dat zich er ongeveer aan houdt haalt de 30% niet. Veel wegen in Haren zijn niet ingericht als 30 km wegen. Hier ligt een mooie uitdaging voor de gemeente Groningen! Maar ook voor alle weggebruikers: hou je aan de toegestane snelheid, kijk goed uit, haal niet in als er een tegenligger aankomt (ook gevaarlijke situatie!) en geef voorrang waar je voorrang moet geven. Zo simpel is het eigenlijk.

13 oktober 2021 om 09:56

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.