De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 21 oktober, 2021

zaterdag 18 september 2021

Nieuws:

Slechte voetpaden in Haren aangepakt

Door: Redactie

De komende weken wordt er op verschillende plekken in Haren en Glimmen gewerkt aan voetpaden en wegen. Sommige voetpaden zijn slecht begaanbaar. Delen van de paden en wegen hebben scheuren en gaten. Het asfalt is sterk verouderd en versleten.

Soms gaat het maar om een paar plekken in het voetpad, soms om het hele voetpad in de straat. Juist omdat die plekken slecht zijn, pakt de gemeente die nu aan. Daarmee is de begaanbaarheid van de paden straks sterk verbeterd. Haren de Krant besteedde vorig jaar al ruim aandacht aan de belabberde staat van sommige voetpaden. Wellicht worden de knelpunten uit die artikelenreeks nu aangepakt.

De aannemer informeert de bewoners over de werkzaamheden. De straten hoeven niet te worden afgesloten. Ook blijven de woningen gewoon bereikbaar. Door de werkzaamheden zal er wellicht enige (geluids)overlast zijn. De aannemer doet er alles aan om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

1 reactie

smal en laag zegt:

In bepaalde gedeelte van Haren kun je niet fatsoenlijk over de voetpaden lopen omdat de heggen steeds hoger en breeder zijn geworden. hiermee de helft of meer van het voetpad in beslag nemen. Met als gevolg dat je moet bukken of gewoon weg niet er kan lopen. Paden waar je nog niet zo lang met zijn tweeën over kon kun je nu amper langs of hang je in de takken. als het regent is het helemaal een dram omdat dan de takken door het extra gewicht van water nog lager gaan hangen.

veel mensen in ‘rolator’ city Haren lopen nu over de rijbaan met alle gevolgen van dien.

het zijn de huis eigenaren en en erf eigenaren die zo sociaal zijn en te beroerd hun heggen en bomen deugdelijk te onderhouden. stukken openruimte toe eigenaren en verbolgen zijn als je ze er op aan spreek. Wat dat betreft heeft Haren al in een korte tijd de echte stadse mentaliteit opgenomen.

Onderneemt de gemeente nu ook actie om de paden weer op de oorspronkelijke breedte zoals ze destijds zijn aangelegd weer begaanbaar zijn. want na 40 jaar (als ik mij in de termijn iet vergis) vervalt de grond wettelijk naar de mensne die het ingepikt hebben.

18 september 2021 om 16:13

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.