De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

dinsdag 08 juni 2021

Nieuws:

Stichting Ouderenvervoer zoekt snel vrijwilligers voor een heel mooie functie

Door: Redactie

Stichting Ouderenvervoer verbindt mensen. Letterlijk. Werken voor deze organisatie is heel erg leuk, dynamisch en dankbaar. Er is op korte termijn behoefte aan enkele nieuwe chauffeurs (m/v/x) en ook aan twee telefonisten/planners (m/v/x).

Heeft u belangstelling?
Hans Mulder, voorzitter. Telefoon: 050-5344130 of 06-53200809
Tjalling Waterbolk, secretaris. Telefoon: 050-5370444 of 06-20162101

De Stichting Ouderenvervoer Haren (opgericht op 25 maart 1999)
Het doel van de Stichting is ouderen en mindervaliden uit de (voormalige) gemeente Haren meer mogelijkheden van vervoer te geven. We willen onze doelgroep minder afhankelijk laten zijn van familieleden, buren en of kennissen en zo hun zelfstandigheid bevorderen.
We brengen onze klanten tegen een laag tarief naar het ziekenhuis, de kapper, supermarkt, dokter, buurthuis en diverse andere activiteiten. Een beperking hierbij is dat er geen rolstoelvervoer kan plaatsvinden. Een rollator kan wel worden meegenomen.
Momenteel heeft de Stichting 34 vrijwilligers verdeeld over 26 chauffeurs en 8 vrijwilligers bij het telefoonteam.

Met iemand die belangstelling heeft om vrijwilliger te worden wordt in een gesprek een nadere toelichting gegeven op het werk dat we doen. Ook wordt dan vastgelegd op welke dagen men telefoondiensten zou willen draaien en/of zou willen rijden en tevens hoe vaak per maand. Daarna kan een kandidaat een paar keer meedoen met de telefoondienst of meegaan met de autoritten.

Uiteindelijk bepaalt de vrijwilliger zelf hoeveel dagen hij of zij in de maand beschikbaar is en/of hij of zij in de weekenden of in de avonduren wil rijden. Gemiddeld voeren onze vrijwilligers 2 tot 4 dagen per maand een vrijwilligerstaak uit.

Telefoondienst
Op de Biotoop, Kerklaan 30 te Haren, zetelt onze telefoondienst. De telefoondienst is op alle werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 uur tot 13.00 uur. Klanten kunnen dan een afspraak maken voor een rit, die op zijn vroegst de volgende werkdag kan worden uitgevoerd. De telefoondienst zal de rit proberen in te passen in het schema van vaste afspraken en reeds geboekte ritten. Dit wordt met behulp van de computer gedaan.


Chauffeurs dienst

De Stichting heeft drie auto’s: een Mercedes Vito personenbus voor maximaal 6 personen en twee Citroën Berlingo minibusjes, waarin maximaal drie personen kunnen worden vervoerd. Alle chauffeurs zijn vrijwilligers. Op werkdagen wordt met alle voertuigen gereden, in het weekend alleen met de Mercedes bus. Ons rijbereik is de voormalige gemeente Haren, zuidelijk gedeelte van de Gemeente Groningen en Eelde. De ziekenhuizen (Martini en UMCG) en gezondheidscentra zijn veel gebruikte bestemmingen. We rijden per jaar met alle voertuigen ongeveer 80.000 km en vervoeren plus minus 17.000 personen.

Ons vrijwilligerswerk is zeer dankbaar werk.

Info kan ook verkregen worden op onze website www.ouderenvervoerharen.nl

5 reacties

Rolf zegt:

Wat ik beetje vreemd vind is waarom alleen het zuiden van de Stad? Nu we 1 gemeente zijn moet de hele stad toch kunnen en zou toch bv ook Ten boer moeten kunnen?

9 juni 2021 om 11:58
Jan Pelder zegt:

Dat is met 3 auto’s niet te doen Rolf

9 juni 2021 om 19:07
Jaap zegt:

Rolf,

Wees blij dat dit nog bestaat en hou toch eens op met je gezeur en commentaar overal op.

Overal heb je wel wat op of aan te merken, en anders vraag je of jezelf die ritten naar ten boer mag maken om het service bereik te vergroten.

(……red) af en door!

M.v.g.

10 juni 2021 om 05:25
Rolf zegt:

@Jaap ik denk dat iedereen zich zal afvragen waarom alleen de zuidkant van de stad. Bovendien is het geen kritiek maar gewoon een welgemeende vraag!!

11 juni 2021 om 15:23
Jan Pelder zegt:

Rolf, dan wordt het potentieel aan klanten ongeveer 10 x zo groot, dan heb een heel groot wagen park nodig, en enorm veel vrijwilligers, is dus niet realiseerbaar

14 juni 2021 om 14:29

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.