De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

donderdag 10 januari 2019

Nieuws:

Update 10 januari: Gerichte zoekvragen. Maar nog geen spoor van Robert Huter (72)

Door: Redactie

Ruim anderhalve week na zijn verdwijning is er nog geen spoor van de Harenaar Robert Huter. Er wordt door de politie gezocht, maar er zijn erg weinig aanknopingspunten. Het is wachten op getuigen, die hem hebben gezien. Honden van Signi Zoekhonden hebben zijn spoor gevolgd, dat mogelijk mag leiden tot de conclusie dat hij in Appelbergen (bos bij Glimmen) is terechtgekomen.

Dankzij alerte buurtbewoners is de omgeving van de brug over het spoor (Gieselgeer) vrij intensief doorzocht. Op verzoek van familie werden ook verlaten schuren doorzocht, omdat die als verstopplaats kunnen dienen. Ook werden sloten en vennen optisch gecontroleerd, alsmede een verwaarloosde caravan in het bos. Zonder resultaat.

Het enige aanknopingspunt voor de politie is de verklaring van een getuige, die zegt dat hij Huter een dag na zijn verdwijnen (dus zondag 30 december) heeft gezien aan de Osdijk. Hij zou met de fiets aan de hand hebben gelopen. Die zandweg verbindt het Zuidveld in Onnen met het Zuidlaardermeer. Gisteren is door een betrokken zoeker een afgelegen boerderij met verwaarloosde schuren doorzocht. Zonder resultaat.

De verdwijning is nog lang niet bij iedereen bekend. Daarom andermaal een oproep om uit te zien naar Robert Huter. Hij reed op een donkerrode damesfiets met geblokte fietstassen. Als iemand die fiets ziet staan of liggen, gaarne de politie bellen: 0900-8844. Als men de heer Huter ergens ziet lopen of fietsen, bel 112.

Gerichte zoekvraag
De onderstaande suggesties komen niet van de politie, maar van de redactie na overleg met de partner van de heer Huter. Het zou mooi zijn als wandelaars in de volgende gebieden extra goed willen opletten:
-Appelbergen bos
-De Onner Es
-Kwekerij langs Parallelweg in Glimmen
-Osdijk
-Andere paden door Onnerpolder en omgeving Biksplas
-Boorden van Zuidlaardermeer (omgeving vogelkijkhut)
-Fietsenstallingen bij transferiums, stations en bushaltes (staat daar de fiets?)
-Garages en schuren waar niet vaak iemand komt (Glimmen, Haren, Noordlaren)

Signalement
Robert Huter ging op zaterdag 29 december om 9.45 uur van huis om zich te oriënteren op een nieuwe fiets. Echter, hij reed rechtstreeks naar Albert Heijn en verdween van de radar. In zijn vaste fietsenzaak kwam hij niet. Hij droeg een groene jas, geruit overhemd, spijkerbroek. Lees ook: https://www.harendekrant.nl/nieuws/update-8-januari-speuren-met-honden-naar-vermist-r-j-huter-zoek-mee/

1 reactie

I v d Stap zegt:

Fijn dat de omgeving goed kijkt.
En zoekt. Wij hebben het zo veel mogelijk gedeeld. En gevraagd of iemand kennissen of fam in Groningen hebben wonen
Ze geven het allemaal door
Ook bij een bus maatschappij is het verhaal neergelegd
Hoop dat ze Rob ergens vinden

11 januari 2019 om 22:49

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.