De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 23 Juni, 2021

woensdag 07 april 2021

Nieuws:

Wat veroorzaakt harde bromtoon in Oosterhaar en Harenerholt? (met update)

Door: Redactie

Woensdagavond rond 21.30 uur komen er bij de redactie meldingen binnen over een rare bromtoon aan de oostkant van Haren. Het geluid lijkt uit de richting van de stad te komen. Het geluid is te vergelijken met een boor, maar dan zo hard dat het in verschillende wijken is te horen.

De redactie kreeg ook geluidsopnamen, die onmiskenbaar zijn. Hoort u het ook? Weet u waar het geluid vandaan komt? Plaats een reactie of mail redactie@harendekrant.nl

Update: 22.15 uur – De suggestie wordt gedaan dat het hier gaat om het werk aan de Ringweg Zuid. Van 7 t/m 24 april worden daar (deels ‘s nachts) damwanden ingetrild. Het geluid lijkt daar veel op. Aangezien het geluid af en toe stopt, zou dit de verklaring kunnen zijn. Dank voor het meedenken.

3 reacties

Ernst zegt:

Dat klonk naar het intrillen van damwanden bij het werk aan de zuidelijke ringweg in de stad. Door de vrij harde noordelijke wind was het in heel Haren duidelijk te horen.

8 april 2021 om 08:56
Lawaai zegt:

Was dat getril dan zo hard dat daardoor de hele nacht het alarm van het oude gebouw van rijkswaterstaat aan de snelweg afging?
Dat is pas irritant!!!!!

8 april 2021 om 16:18
nou ja zegt:

Sterkte de komende tijd dan. De damwanden zijn verkeerd geplaatst dus moeten opnieuw worden ingetrild.

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/807154/Damwanden-ringweg-op-verkeerde-plek-ingetrild-drie-dagen-extra-overlast

Ben overigens wel benieuwd wie hier voor de extra kosten opdraait. Ik heb zo’n gevoel dat dit gewoon op de grote hoop ‘extra kosten’ wordt gegooid en dat de burger hiervoor mag betalen.

12 april 2021 om 08:50

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.