De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 26 januari, 2022

woensdag 09 juni 2021

Nieuws:

Wethouder fietst langs omstreden zonneparklocaties rond Haren

Door: Redactie

Hij kreeg nogal wat over zich heen begin van dit jaar: wethouder Philip Broeksma. Hij werd door critici verantwoordelijk gehouden voor een ‘schets’ waarop rond Haren zeven locaties waren ingetekend die in aanmerking zouden komen voor de aanleg van zonneparken of zonneweides.

Hoewel Broeksma telkens probeerde de gemoederen in Haren te bedaren door te zeggen dat er aan heel wat voorwaarden moet worden voldaan voordat een park wordt aangelegd, bleef de publieke opinie negatief. Tegenstanders vinden dat je in kwetsbare natuurgebieden geen zonneparken moet willen.

De wethouder beloofde zich te zullen verdiepen in de honderden bezwaarschriften en zegde toe de locaties zelf te gaan bezoeken om daar de voor- en tegenstanders te ontmoeten. Hij houdt woord. Vanavond, 9 juni, rond 18.30 uur begint hij zijn tocht in Glimmen. Hij zal op de route mensen treffen met een uitgesproken mening.

Het schetsplan past in de voorbereidingen voor het maken van de nieuwe omgevingsvisie in het kader van de Omgevingswet.

2 reacties

Ans zegt:

Waarom niet een zonnepanelen dak boven de PenR? Of op daken? Langs snelwegen, geluidswallen, de afvalbelt, sportcentra, etc…. Niet in de natuur!!

10 juni 2021 om 00:27
Gerrit zegt:

Hoop wel dat er een camera in de buurt is anders komt hij vast niet die man gaar alleen maar voor de buhne fietsen
Hij neemt de burgers totaal niet serieus luistert alleen naar de klimaat maffia die alles met glas en windmolens willen bedekken en het levert niets op
50 km verder over de grens krijg je 600 euro subsidie om op het gas te gaan en deze man wil ons 14000 euro laten betalen voor kansloze warmte pompen die je huis niet warm krijgen

10 juni 2021 om 09:12

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.