De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 30 Mei, 2020

dinsdag 31 maart 2020

Nieuws:

Winkeliers kunnen zich aansluiten bij gezamenlijk online-initiatief: www.warenhuisgroningen.nl

Door: Redactie

Gratis online etalage voor fysieke winkels Vanaf vandaag kunnen alle ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen zich aanmelden bij www.warenhuisgroningen.nl. Deze online etalage biedt de fysieke winkelier de mogelijkheid om het gehele productassortiment ook online te kunnen aanbieden. Op deze manier kunnen lokale consumenten bij lokale ondernemers blijven kopen. Bezorging door fietskoeriers van Dropper is vooralsnog gratis! Ondernemers die zich nu aanmelden, betalen geen lidmaatschapskosten ter hoogte van EUR 200,- voor het jaar 2020! Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen had in een filmpje al gepleit om dit project nu snel breed uit te rollen.

#supportyourlocals
Samen met de Groningen City Club heeft de organisatie Zupr, zij leveren de techniek van het Warenhuis Groningen, de afgelopen maanden hard gewerkt om de doorontwikkeling mogelijk te maken. In december en januari was al een pilot gestart met bijna 60 ondernemers en daar zijn waardevolle lessen uit getrokken. Met alle maatregelen rondom het Corona virus is het nog belangrijker om lokale retailers te ondersteunen en Warenhuis Groningen kan hierin een mooie rol vervullen. “We zijn blij dat we op deze manier iets kunnen doen voor ondernemers die het nu gewoon heel moeilijk hebben en zoeken naar allerlei mogelijkheden om hun lokale bezoekers te blijven bedienen” aldus Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. “We gaan in samenwerking met Marketing Groningen op korte termijn een stevige campagne lanceren, waarmee we lokale helden en Warenhuis Groningen zoveel mogelijk onder de aandacht brengen van de consument”. Naast de Groningen City Club is ook de gemeente Groningen één van de stakeholders en wordt aansluiting gezocht met het georganiseerde bedrijfsleven. 

Aanmelden
Ondernemers kunnen zich eenvoudig aanmelden om deel te nemen aan Warenhuis Groningen. “Via de link www.warenhuisgroningen.nl/aanmelden kunnen geïnteresseerde ondernemers zich registreren. Wij zorgen ervoor dat ondernemers binnen 48 uur worden benaderd, zodat ze kunnen starten met het uploaden van hun productassortiment. Daar zijn geen technische, personele of financiële investeringen voor nodig”, aldus Michiel Vos, founder van Zupr. “Via deze link is ook veel praktische informatie terug te vinden over de werkwijze van het warenhuis en worden veel vragen die ondernemers kunnen hebben al beantwoord. Uiteraard is er ook een helpdesk, voor hele specifieke vragen”. Aanmelden is op dit moment voor ondernemers gevestigd in de gemeente Groningen kosteloos en kan 24/7. 

Ideeën
Door de samenwerkende partijen wordt onderzocht welke ideeën, die bij ondernemers leven, geintegreerd kunnen worden in het warenhuis. “Denk hierbij aan zogenaamde #supportyourlocals pakketten, maar ook acties gericht op het genereren van extra publiciteit. Als ondernemers ideeën en suggesties hebben kunnen ze deze mailen naar info@groningencityclub.nl”, aldus Eric Bos. 

5 reacties

Stefan zegt:

Ik wil wel even waarschuwen. Dit is enkel een initiatief van binnenstadondernemers. Net op de site gekeken, geen enkele Harense ondernemer zit er (nog) bij.

Wel raar dat de gemeente dit steunt. Waarom kiest de gemeente de kant van de Groningse binnenstad om het eigen initiatief van de Harense ondernemers te ondermijnen? Het is op het stadhuis (dat maar geen gemeentehuis wil worden) nog lang niet doorgedrongen dat ze er ook voor Haren en voor onze ondernemers moeten zijn. En niet alleen voor de stad.

Mijn oproep: Koop lokaal! Dus niet bij de buren, maar hier in het dorp.

Nog even de links:
https://www.harendekrant.nl/nieuws/boodschappen-bezorgdienst-haren-komt-flink-op-stoom-update/
http://sharedspacesharen.nl/samen-zijn-wij-haren/

1 april 2020 om 08:46
Koko zegt:

Dit initiatief is niet enkel voor binnenstadondernemers: het is bedoeld voor de hele gemeente Groningen en de plannen ervoor lopen al sinds eind vorig jaar. Je kunt als Harener ondernemer je afzetgebied dus flink vergroten. Grijp die kans, zou ik zeggen!

https://www.groningencityclub.nl/18-nieuws-fotoslider/395-warenhuis-groningen-nu-kosteloos-voor-alle-retailers-in-de-gemeente

1 april 2020 om 12:19
Stefan zegt:

Beste Koko,

Ik citeer:
“We zijn blij dat we op deze manier iets kunnen doen voor ondernemers die het nu gewoon heel moeilijk hebben en zoeken naar allerlei mogelijkheden om hun lokale bezoekers te blijven bedienen” aldus Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club.

Als je dit als Groningse club dan in een Harens blaadje zet, om te appelleren aan het gevoel van ‘help je plaatselijke ondernemer in deze moeilijke corona-tijd’, terwijl een eventuele bestelling helemaal niet plaatselijk terecht komt maar bij de buren, dan belazer je de boel gewoon.

Leuk dat jullie bedacht hebben dat Harense ondernemers mee mogen doen, maar voordat dat ook echt gerealiseerd is, vind ik dit een kwalijke vorm van misleiding.

1 april 2020 om 16:32
Koko zegt:

“Jullie”?

De wereld houdt niet op bij de Esserberg: sommige Harener ondernemers weten dat al een tijdje, andere cultiveren liever hun calimerogedrag of plakken het huis van de ‘buren’ helemael vol met kinderachtige posters.

1 april 2020 om 22:01
Stefan zegt:

Beste Koko,
Je gaat echt onnodig helemaal los. Ik heb er helemaal geen bezwaar tegen als Harense ondernemers meedoen aan dat online warenhuis. Als iemand kansen ziet moet ‘ie meedoen. Haren de Krant wordt echter niet alleen gelezen door ondernemers. Hier in Haren hebben wij een aantal (in mijn ogen succesvolle) initiatieven lopen waarbij je als consument bij lokale ondernemers kunt bestellen en dan afhalen of laten bezorgen. Het lijkt erop dat een aantal ondernemers uit de stad graag op dat succes wil meeliften. Ook dat mag. Maar suggereer dan niet dat je dan bij een lokale ondernemer bestelt. That’s all.
Overigens ben ik het met je eens dat de wereld groter is dan Haren. Die wereld is echter ook groter dan alleen de stad Groningen. De wereld loopt bovendien verder naar het zuiden dan naar het noorden.

2 april 2020 om 12:28

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.