De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 28 Mei, 2022

donderdag 13 januari 2022

Nieuws:

Zaterdag 15 januari: winkels in Haren open! Signaal naar het kabinet. Maar houd het veilig.

Door: Redactie

Ondernemers in Haren hebben langs verschillende wegen contact gezocht met de gemeente Groningen om erop aan te dringen dat de lockdown dit weekend wordt beëindigd. Harense ondernemers hebben van de gemeente te horen gekregen dat een (voorlopig eenmalige) openstelling van winkels zaterdag 15 januari zal worden gedoogd. Het publiek is dus van harte welkom, zolang mensen het gezonde verstand blijven gebruiken. Dat hebben we vernomen in kringen van Harense ondernemers.

Naar verluidt gaat het zaterdag a.s. om een eenmalige openstelling ’tegen de regels van de lockdown’. Mocht vrijdag het kabinet de lockdown beëindigen, dan blijven de winkels van Haren natuurlijk weer open op hun reguliere tijden.

De gemeente heeft laten weten niet te handhaven, maar houdt wel in de gaten of zich geen gevaarlijke situaties voordoen. Winkelend publiek doet er goed aan om afstand te houden en in de winkels een mondkapje te dragen. Eerder deze week liet Ondernemend Haren al weten het ‘veilig winkelen’ mogelijk te willen maken.

2 reacties

Laura zegt:

De horeca is al tijden boos, want ze kunnen heel goed verantwoord open zijn roepen ze steeds. Steeds weer blijkt dat dat op veel locaties niet zo is (jammer voor de minderheid die het wel goed doet). Bij elke opening van de horeca gaat het mis. Want ze willen niet als politieagent optreden. En dus loopt het uit de hand, en moet de boel weer dicht. En ja hoor, vanmiddag : bomvolle Pub aan de Kerkstraat, geen afstand, geen mondkapjes. Ik begrijp het statement, maar de uitvoering is lachwekkend. Wil je nu echt serieus genomen worden?

15 januari 2022 om 21:45
frank logjes zegt:

Hoi Laura,

Voordat ik naar de Pub ging want daar zat ik ook, liep ik langs de bruna en de Hema dat was pas bomvol en hoe bedoel je geen mondkapjes in de pub? dan kan je toch ook niks drinken, en zo heel vol was het nou ook weer niet.
En ze zijn keurig op tijd dicht gegaan, maar net als velen begrijpt niemand dat de horeca dicht moet blijven.
laten we hopen dat het heel snel klaar is, dan hoeven we ook niet meer te schrijven wat goed of fout is.

16 januari 2022 om 23:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.