Ergernissen ‘Oog van Oosterhaar’ (met reactie van de gemeente)
Bewoners van woontoren ‘Oog van Oosterhaar’ aan het Anjerplein zijn (zoals eerder gemeld) kritisch op het maaibeleid, maar ronduit ontevreden over de gemeente als het gaat om andere zaken.
Zoals het looppad rond het gebouw. Voorzitter van de bewonersvereniging is Jeroen Groothuis. Hij zegt dat het onverharde pad in de winter blank staat en slecht begaanbaar is voor ouderen. Nu is de gemeente van plan het pad dan maar te asfalteren, maar dat idee vindt bij de bewoners ook geen genade. Groothuis: “Dit is geheel tegen eigen gemeentebeleid in op het gebied van klimaatadaptatie.” (Tegen verstening, red.).
Volgens Groothuis broeit er wat in zijn wijk en ontstaat er wat spanning op de relatie met de gemeente. Hij is bijvoorbeeld kritisch op het woningbeleid voor vluchtelingen met een verblijfsstatus. “Die worden allemaal naast elkaar geplaatst, zodat integratie in de wijk met Nederlanders lastig is. Het tolerante Oosterhaar wordt een beetje kribbig want er is geen beleid voor het plaatsen van statushouders.”
Laadpaal
Dan ergert Groothuis zich aan het feit dat zijn woongebouw niet de openbare laadpaal van het plein mag voeden en dat de gemeente nu dure stroom van alders haalt.. “De laadpaal aan het Anjerplein is vaak stuk. Onze tarieven zijn veel gunstiger en het beheer van de laadpaal is dan ook beter geregeld. We kunnen dan voor onze 19 woningen ook een elektrische auto aanschaffen. Maar helaas, wethouder Philip Broeksma houdt dit tegen want burgerparticipatie past hem niet.”
Een reactie van de gemeente op ‘het pad’: “We hebben de afgelopen jaren veel verschillende vragen en wensen van bewoners rondom de groene zone van het Anjerplein gekregen. In het voorjaar hebben we de vertegenwoordiger van de bewonersorganisatie al laten weten dat we teruggekomen zijn op het plan om de paden in het groen te asfalteren en dat we twee oplossingsvarianten maken die we met de aanwonenden en de buurt gaan bespreken. Dit zal dit jaar plaatsvinden. We hebben dit jaar de halfverharde paden ‘geschraapt’, ze zijn daardoor weer breder en beter toegankelijk geworden. Het gras rondom de paden is bewerkt, zodat het water beter kan weglopen.”
6 reacties