De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

zaterdag 23 november 2019

Nieuws:

Hobbels en Bobbels (slechte voetpaden in Haren) deel 3

Door: Redactie

Haren de Krant wil de komende tijd aandacht besteden aan een probleem dat weliswaar niet wereldschokkend is, maar wel hinderlijk. In een gemeente met bovengemiddeld veel ouderen, is dat niet zo prettig. Denk aan rollators, rolstoelen. Vergeet echter ook de jonge moeders met kinderwagens niet.

Wat is het slechtste voetpad in Haren?
Vooropgesteld: de meeste voetpaden in Haren zijn prima begaanbaar. Echter, veel trajecten zijn slecht. Na tips van lezers gaan we de komende periode ‘het slechtste voetpad van Haren’ selecteren en bespreekbaar maken met de gemeente. Wilt u een voetpad nomineren? Mail dan aan: redactie@harendekrant.nl

Wandelpad Mikkelhorst

Edie Gunnink uit Haren wandelt geregeld met haar kleinkinderen op het pad dat als een vierkant rond Zorgboerderij Mikkelhorst (Klaverlaan) ligt. Prachtige natuur, maar voor kinderwagens, buggy’s, rolstoelen en rollators een zeer slecht parcours. Door verzakkingen blokkeren de wielen en doordat het pad gaat hellen, is het lastig buggy of rolstoel rechtop te houden. Wat Edie betreft maakt dit pad kans om het slechtste voetpad van Haren te worden.

 

Voetpad Hondsrugstraat (zie ook bovenste foto)

 

Aly vindt het voetpad aan de Hondsrugstraat in het centrum van Haren slecht. Het gaat haar niet zozeer om de bestrating, maar meer om de situering. Het pad is te smal voor twee personen (als ze met haar moeder wandelt). Maar er zijn ook obstakels, waardoor je verplicht bent op de weg te gaan lopen.

 

6 reacties

Inwoner Haren zegt:

Wat een mooi initiatief om hier aandacht voor te krijgen. Ik vermoed dat veel Inwoners uit Haren zich een beetje verloren en ongehoord voelen na de fusie. Zelf hoor ik ook nooit echt wat over verbeteringen en vernieuwingen van ons dorp. Fijn dat een krant hier een opening ziet. Wat mij betreft komen er meer van dit soort initiatieven om aan te geven wat er verbeterd kan worden in Haren. Helemaal mooi dat dit gebeurt door de inwoners zelf, zoals in dit geval met de slechte voetpaden. Gemeente Groningen moet hier direct iets aan doen.

24 november 2019 om 10:10
Jeroen zegt:

Kan er dan ook alstublieft eens door de politie gehandhaafd worden op auto’s (en vrachtwagens) die half op de weg, half op de stoep staan?

A, als je in een rolstoel zit, met een rollator of kinderwagen loopt, kom je er niet langs.
B, de stoep is er niet voor gemaakt en gaat er door stuk.

3 december 2019 om 13:48
Q zegt:

@jeroen dat niet alleen, maar ook op het illegaal parkeren op een invalidenparkeerplek. Bv aan de rijkstraatweg of bij 1 van de beide Jumbo’s

3 december 2019 om 16:08
Erna zegt:

@Jeroen & @Q er wordt meer foutgeparkeerd bv ook bij gele banden of in bochten. Handhaven heeft geen prioriteit, kun je ook zien met fietsers die op het toch al smalle voetpad fietsen….
Handhaven was in Gemeente Haren al afwezig, en nu bij Groningen nog steeds. Alleen in het centrum doet men wat.
Wat dat betreft is er niks veranderd…

4 december 2019 om 09:00
Q zegt:

En kan de Gemeente Groningen i.s.m. de Politie ook eens eindelijk gaan handhaven op de 30km zones? Want het veelal te hard rijden door de 30 km zones in Haren zorgt ook voor veel gevaar

4 december 2019 om 13:10
Q zegt:

@erna, Ook in het centrum merk ik weinig van Handhaving door de Gemeente Groningen. Al die fietsers die maar over de loopgebieden (brinkhorst en beide kanten van Klooster Reisbureau) blijven fietsen en de auto’s die bv voor de Expert parkeren, terwijl hier alleen maar laden en lossen is toegestaan (meen van 9 tot 5 uur) ook in het weekend (staat geen dagdeel bij)

6 december 2019 om 13:04

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.