De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

dinsdag 26 november 2019

Nieuws:

Verdachte van ontucht was niet in dienst van Peter Petersenschool

Door: Redactie

Een man van 58 jaar uit Haren wordt verdacht van ontuchtige handelingen met twee leerlingen van de Peter Petersenschool in Haren. De directie van de school wil desgevraagd geen informatie geven over de zaak, die nu in handen van het Openbaar Ministerie ligt. De verdachte zit volgens onbevestigde berichten al sinds de herfstvakantie vast.

Het Dagblad van het Noorden onthulde de zaak, nadat deze kennelijk signalen had opgepikt rond de school. Ouders en leerkrachten waren zelf pas sinds 31 oktober op de hoogte van de zaak en sindsdien is er een bijeenkomst geweest voor ouders, waarbij burgemeester Koen Schuiling, het OM en de GGD vertegenwoordigd waren. Na die bijeenkomst is een tweede brief verzonden aan ouders, met meer informatie over de verdenkingen. Het is opmerkelijk dat niets van deze affaire is uitgelekt aan de media. Tot vandaag. In de genoemde brief aan ouders stellen de directeuren Tamara Baron en Tom Verbeek ‘enorm geschrokken te zijn’ van deze incidenten.

Haren de Krant is dinsdagavond op onderzoek uitgegaan en heeft geprobeerd feiten en fabels van elkaar te scheiden. Hieronder de feiten, zoals wij die hebben opgetekend uit betrouwbare bronnen.

1.De verdachte man is 58 jaar en niet in dienst van de Peter Petersenschool.
2.De man kwam op school via een externe organisatie in het kader van een project met leerlingen. Het zou gaan om ‘creatieve projecten’. Details over het type lessen dat hij gaf zijn nog niet duidelijk. Hij werkte op meer scholen in de regio, volgens Dagblad.
3.De vermeende ontucht is niet gepleegd met leerlingen voor wie hij specifiek op de school kwam.
4.De verdachte is in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hetgeen doet vermoeden dat dit zijn eerste ontsporing is. Deze VOG is verstrekt aan de organisatie voor wie hij werkte.
5.De feiten zijn al voor de herfstvakantie bekend geworden bij de directie van de school, die bemiddelde in aangifte of dit zelf deed. Docenten en ouders wisten hier tot 31 oktober niets vanaf.

Navraag bij directeur Tom Verbeek van de Peter Petersenschool beantwoordt hij met een verwijzing naar de gemeente Groningen. De gemeente Groningen verwijst naar het Openbaar Ministerie. De verdachte heeft zijn daden inmiddels toegegeven.

5 reacties

Q zegt:

Als punt 5 waar is vind ik dat de school toch in gebreke is geweest. Je hoort toch lijkt me meteen de ouders in te lichten

27 november 2019 om 13:31
IQ zegt:

@Q als ouder zijnde ervaar ik dit gelukkig niet als het in gebreke blijven van de school, maar als zorgvuldig handelen naar de slachtoffers toe, en ook naar de andere kinderen en ouders. Dit is naar ons namelijk ook toegelicht.

27 november 2019 om 14:45
peter zegt:

“Op de Peter Petersenschool mag elk kind, ouder en medewerker zichzelf zijn. Elk mens is tenslotte uniek. Al deze bijzondere mensen samen, maken onze school tot een hechte, betrokken en inspirerende gemeenschap.” Lekker dan…

27 november 2019 om 18:06
Een gechoqueerde oud zegt:

Beste Peter,

Ik ben geschokt door uw smakeloze opmerking. U getuigd van geen respect naar de school, de ouders en leerkrachten en kinderen die er voor kiezen om op deze manier te werken aan een gemeenschap waarin we elkaar respecteren en waarderen. Daarmee kiezen we niet voor een situatie als deze en om te impliceren dat we dit wel doen door deze visie vind ik ronduit kwetsend, naar alle betrokkenen en vooral degenen die hierin het meest geraakt zijn! Ik mag hopen dat ik niet de enige ben die uw reactie stuitend vind!

28 november 2019 om 23:18
Een gechoqueerde oud zegt:

Beste Peter,

Ik ben geschokt door uw smakeloze opmerking. U getuigd van geen respect naar de school, de ouders en leerkrachten en kinderen die er voor kiezen om op deze manier te werken aan een gemeenschap waarin we elkaar respecteren en waarderen. Een aanval als deze op het open karakter van de school,door te impliceren dat we daarmee ook kiezen voor een situatie als deze, vind ik ronduit kwetsend, naar alle betrokkenen en vooral degenen die hierin het meest geraakt zijn! Ik mag hopen dat ik niet de enige ben die uw reactie stuitend vind!

29 november 2019 om 07:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.