De krant die je leest van A tot Z
Maandag 13 Juli, 2020

woensdag 20 november 2019

Nieuws:

Verdachten van straatgeweld in Haren horen taakstraffen en detentie eisen

Door: Redactie

Afgelopen vrijdag stonden twee verdachten terecht die in Haren gewelddadige straatroven pleegden in het voorjaar van 2019. Ze horen bij een jeugdgroep die ontspoorde. Twee andere verdachten stonden eerder terecht en de rechtbank wil hen psychiatrisch laten onderzoeken alvorens tot een eindvonnis te komen. De verdachten die afgelopen vrijdag voor het hekje stonden waren 16 en 17 jaar oud.

Meest in het oog sprongen de straatroven aan het Westerveen in april. Eén van de twee knapen afgelopen vrijdag was ook bij die roven betrokken. Het OM eiste tegen de 16-jarige jongen een taakstraf van 160 uur (de helft voorwaardelijk) en tegen de 17-jarige 80 uur taakstraf en 76 dagen jeugddetentie (waarvan de helft voorwaardelijk).

De rechtbank doet 29 november uitspraak.

3 reacties

Korreweg zegt:

Pak die ouders ook maar eens aan, zelfs al zouden ze er niks aan hebben kunnen doen zijn ze bij minderjarigen mede verantwoordelijk.

20 november 2019 om 22:30
Q zegt:

Hoop in elk geval dat de ouders begeleiding krijgen. Zijn ook schuldig. Ik bedoel wat doet die jeugd zo laat nog bij de weg.

22 november 2019 om 08:59
WdH zegt:

Een taakstraf van 80 uur voor zo’n brute actie, schandalig! Twee weken blad harken of schoonmaken in een verzorgingshuis. Van iemand die werkzaam is met dergelijke gasten weet ik dat de werkzaamheden vaak amper naar behoren worden uitgevoerd en dat ze soms gewoon niet eens komen opdagen. Toezicht op daadwerkelijke uitvoering ontbreekt ook nogal eens, dus deze ontspoorde jongelui lachen zich een slag in de rondte om zo’n ‘straf’. Een fantastisch rechtssysteem hier in ons land.

22 november 2019 om 16:10

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.