De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 30 Mei, 2023

vrijdag 19 mei 2023

Nieuws:

‘Bizar’ rijgedrag op A28 bij Haren; hoe kom je op dit idee?

Door: Redactie

Vrijdagochtend geloofden medewerkers van Rijkswaterstaat hun ogen niet toen zij de camerabeelden bekeken van de A28 tussen Haren en Groningen. Daar was een file ontstaan en daarop besloten veel automobilisten om op de snelweg te keren en via de vluchtstrook tegen het verkeer in de oprit vanaf Haren te gebruiken als afrit.

Door een aanrijding op de A28 tussen Haren en Groningen was de file ontstaan, maar de ongeduldige bestuurders wilden daar niet op wachten. De politie is ingelicht. De camerabeelden zouden kunnen helpen om de bestuurders te confronteren met hun rijgedrag. Op dit screenshot is te zien hoe een kleine witte auto aanstalten maakt om de afrit te nemen, waar twee bestelbussen die route al eerder hadden gekozen op het traject naar Groningen.

Foto: screenshot Twitter Rijkswaterstaat

1 reactie

Niels zegt:

Misschien komt het omdat al deze mensen hun auto gebruiken om van A naar B te komen en op punt B iets te doen hebben? Daarnaast weten die mensen niet dat het wel doorrijdt en maar iets langer duurt, je staat tenslotte zo een half uur in de file op de ring. Daarnaast heb je nog kuddegedrag: als er een schaap over de dam is volgen er meer. Niet dat het verstandig is hoor, maar begrijpelijk is het wel.

21 mei 2023 om 09:22

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

De ongemaaide wegbermen langs de Rijkstraatweg...

Ga naar het Poll archief