De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 20 Juli, 2024

dinsdag 11 juni 2024

Nieuws:

CDA wil ervaringen horen over betaald parkeren in gemeente Groningen

Door: Redactie

Het CDA Groningen presenteert vandaag een meldpunt betaald parkeren. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen hier hun ervaringen met betaald parkeren in de gemeente delen. “Met dit meldpunt willen wij aan het gemeentebestuur duidelijk maken wat de impact van het gevoerde beleid is op het dagelijkse leven van Groningers”, laat het CDA weten via de website www.meldpuntbetaaldparkeren.nl

“Wij vragen al jaren aandacht voor de problemen die worden veroorzaakt door betaald parkeren”, stelt CDA-raadslid Etkin Armut. Al verschillende keren agendeerde zij problemen van inwoners die zich lieten horen. “Van ouderen die geen bezoek kunnen ontvangen tot belachelijke tarieven moeten betalen omdat de gemeente een vergunning weigert af te geven.” Volgens de CDA-fractie wordt betaald parkeren uitgebreid in wijken waar geen parkeerproblemen zijn. De wijken Hoornse Meer en Corpus den Hoorn worden als voorbeelden genoemd. Daar hebben buurtbewoners zich tevergeefs stevig tegen de invoering van betaald parkeren verzet.

“Niet alleen bewoners moeten dealen met de ongemakken die betaald parkeren met zich meebrengen, ook ondernemers zijn de dupe.” Armut wijst op de hoge vergunningskosten die ondernemers moeten betalen voor elke volgende auto. Ruim 500 euro in de gemeente Groningen. “Niet op te hoesten voor een bakker, slager, bloemist of kapper. Zeker naast alle andere gemeentelijke lasten die zij al hebben. Het is funest voor de leefbaarheid van onze wijken.”

De fractie van het CDA wil inwoners en ondernemers de kans geven van zich te laten horen en hun ervaringen te delen. “Ik kan elke week wel bij het vragenuur zitten om de problemen aan te kaarten. Hopelijk heeft het meer impact als coalitiepartijen het van de inwoners zelf horen”, besluit Armut. “Ik roep iedereen op om zijn of haar ervaringen met betaald parkeren te delen via de website.”

5 reacties

Anne-Marie Mulder zegt:

Bij ons werken alleen maar vrijwilligers en vaak mensen op leeftijd en die kunnen alleen maar met de auto komen.

Ons klantenbestand is ook nogal op leeftijd.
En daarbij is het vaak onhandig om voor een paar boodschappen vanuit de auto naar de parkeerautomaat te moeten lopen en dan naar de winkel.
En dat voor soms maar 10 minuten?!

Er zijn ook 2 kinderopvang bedrijven en veel ouders die hun kinderen komen ophalen, staan er ook voor 5 of 10 minuten en betalen niet!!

Haren is een dorp waar veel gelopen en gefietst wordt en parkeerruimte niet schaars is. En door betaald parkeren zorg je ervoor dat mensen maar korte tijd in het dorp zijn om dan weer plaats te maken voor een ander…maar dat is niet nodig.

Met vriendelijke groet, Anne-Marie Mulder ( voorzitter bestuur Wereldwinkel Haren).

Gerrit zegt:

weer zo een nutteloos onderzoek we weten toch hoe iedereen over betaald parkeren denkt en deze coalitie luistert toch niet naar de burgers want van deze partijen moeten we de auto inleveren en gaan lopen of fietsen zolang deze coalitie er zit worden we overspoeld door kansloze deelscooters en deelfietsen die overal worden neer gepleurt door hersenloze figuren die denken als ik hem maar weer kwijt ben

InwonerVanHaren zegt:

CDA is de laatste jaren een beetje doof?

Of is dit meer een onderzoek in het kader van de interne werkverschaffing. Projectje hier, dossiertje links onderzoekje rechts, tra la la la la.

willy zegt:

Politieke woensdag 19 juni tussen 18.30-20.00 uur wordt het raadsvoorstel
v. 5-6-24 behandeld. Live via de website v.d. gemeenteraad te zien.
Het bovenste formulier is het raadsvoorstel:
https://gemeenteraad.groningen.nl/Vergaderingen/Politieke-woensdag-Dag-agenda/2024/19-juni/10:00/Pakket-parkeermaatregelen-raadsvoorstel-5-6-24
Er wordt o.a. verwezen naar de (naar hun mening onaantrekkelijke) gevolgen van gratis parkeren in omliggende
gemeenten.

Rolf zegt:

Dan mogen de fout parkeerders ook wel eens aangepakt worden. Zoals de mensen die de auto neerzetten voor de expert om even een boodschap te gaan doen bij Action. Of die hem even op de invalidenparkeer neerzetten zonder ontheffing (die voor de oude Mignon) om een pizza te gaan halen bij de Domino’s

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Op locatie Emmalaan (voorheen Van der Molen) moet 100% sociale woningbouw komen.

Ga naar het Poll archief