De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

maandag 04 november 2019

Nieuws:

Harenaars geven hun woonomgeving een 7,7

Door: Redactie

De bewoners van de voormalige gemeente Haren drie gebieden in de voormalige gemeente Haren zijn meestal tevreden over de leefbaarheid in hun dorp. Dat blijkt uit de enquête leefbaarheid 2018 onder ruim 10.000 inwoners van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer.

De enquête is uitgevoerd in opdracht van Gemeente Groningen. Bijna alle inwoners vinden dat ze in een prettige buurt wonen. Ze geven de kwaliteit van hun woning gemiddeld een 7,7. De gemeente heeft de uitkomsten van de enquête per wijk of dorp verwerkt in de Basismonitor. Dit is een website met nog veel meer statistische informatie over de gemeente en maar liefst 49 wijken en/of dorpen.

Bekijk de uitkomsten van de enquête voor de héle gemeente Groningen op oisgroningen.nl. Kijk dan op basismonitor-groningen.nl/kompasvangroningen .

2 reacties

Q zegt:

Is dit onderzoek onder alle inwoners gedaan? Want ik kan me niet heugen ooit een enquete van de gemeente te hebben ontvangen hoor. Op zich heb ik geen klachten, al vind ik wel dat de groenvoorziening wat beter mag. Bv langs het fietspad van de kerklaan liggen langs de sloten al 3 weken het afval nadat men de slootkanten schoon heeft gemaakt.

4 november 2019 om 16:21
Henk Schuster zegt:

Ik ben ook zeer benieuwd naar het aantal deelnemers aan de enquête.
Ik heb in elk geval niet meegedaan.
De tevredenheid is gedaald door het ontbreken van eenvoudige en korte lijnen binnen de gemeente. Verschil met twee jaar geleden.
Daarbij komen de gigantische OZB verhogingen. Zeker voor de sportverenigingen. Jammer dat blijkt, dat de herindeling voor Groningen gunstiger blijkt, dan voor Haren.

8 november 2019 om 23:00

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.