De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 29 september, 2023

dinsdag 20 september 2022

Nieuws:

Stem online tot 1 oktober: Wat is het slechtste fietspad van Haren?

Door: Redactie

Verkiezing ‘Slechtste Fietspad Haren’
Twee trajecten strijden om de twijfelachtige eer

Onze verkiezing ‘Slechtste Fietspad van Haren’ heeft vijftig serieuze nominaties opgeleverd. Daarbij worden twee trajecten overduidelijk als ‘slecht’ ervaren.

Traject Rijksstraatweg tussen Haren en Glimmen (46%)

Traject Felland tussen Tuindorpweg en Onnen (34%)

Wilt u stemmen? Ga naar de poll elders op deze pagina en stem direct.

Overige irritatiepaden
Voorts werden andere trajecten gemeld, zoals tussen Waterhuizerweg en Oude Middelhorst (langs het spoor), Ab’s Pad, Appèlbergen en Haren-Glimmen langs het Noord Willemskanaal.

Stem online!
Vanaf nu staan de twee grootste kanshebbers online in de peiling van www.harendekrant.nl
Breng tot 1 oktober uw stem uit. Het slechtste traject gaan wij persoonlijk bespreken met de Coördinator Beheer van de Gemeente Groningen, die inhoudelijk zal reageren. U leest zijn reactie in Haren de Krant van oktober. We horen dat niet iedereen de peiling op deze site kan vinden. In dat geval kunt u ook uw keuze in een reactie onder dit artikel plaatsen.

Meningen
Rijksstraatweg: “Een hobbelfietspad, zo slecht”, zegt Alien Scholte. Over het fietspad aan Felland zegt Saskia ter Brugge: “Het is een pad met een en al bobbels, met een fiets met boodschappen durf je er niet overheen te rijden, bang dat je velgen het begeven!” Zo ontvingen we veel hartenkreten en adviezen. Het leeft!

Onderhoud fietspaden
De gemeente gebruikt objectieve systemen om de kwaliteit van fietspaden te beoordelen. Speciale software produceert onderhoudsadviezen en vermeldt daarbij direct wat de kosten zullen zijn. Daarna volgt een visuele inspectie en pas dan wordt beslist hoe eventuele problemen kunnen worden opgelost. Hoe dit precies werkt leest u in Haren de Krant van oktober.

Bloemlezing uit reacties:
“Het fietspad tussen Onnen, langs de Dorpsweg en het NS onderhoud station is nauwelijks een fietspad te noemen. Om de 10 meter hobbels en kuilen is geen pretje om te moeten fietsen. Wat een ramp voor je rug. Ook moet dit fietspad gedeeld worden met wandelaars.
Ik fiets tegenwoordig op de weg.” T. Schouten

“Beide fietspaden langs de Rijksstraatweg tussen de Emmalaan en Glimmen. Met als dieptepunt stuk vanaf hertenlaan tm rotonde richting centrum. De nieuwe asfaltlaag na het aanbrengen van gas en waterleiding is zo hobbelig dat er niet op te fietsen valt. Ook de boomwortels groeien bijna door het asfalt heen.” E. Bruinius.

“Het slechtste fietspad is die van haren naar onnen in noordlaren allemaal hobbels in heel smal in de meeste wielrenners rijden op de weg.” K. Eggens

“Super slecht fietspad is voor mij gelegen langs de Rijksstraatweg van Glimmen naar Haren. Vanaf de dokter Ebelsweg tot de eerste rotonde in Haren.
Dit fietspad is een tijd geleden helemaal open gebroken voor leidingen te leggen.
Geen idee wat maar dat terzijde. Het rechter gedeelte. Daarna amateuristisch weer dicht gemaakt!
Kort daarna overdekt met een laag fijne steentjes. Een pleister op een etterende wond zeg maar.” K. Schwartz

“Het slechtste fietspad is wat mij betreft tussen Haren en Glimmen langs de Rijksstraatweg vice versa.
Op mijn driewiel fiets ga ik daar maar liever niet langs, het bonkt en het knalt erover. Voor elke woning zit er wel een brandput aansluiting in die dieper liggen dan de bestrating.
En waarom worden de fietspaden nooit geveegd, dat is ook zo iets om lekke banden van te krijgen.” B. Hulshof

“Wel, het slechtste fietspad van Haren bevindt zich ongetwijfeld tussen Haren en Onnen. Het is een aaneengesloten lint van bobbels en kuilen. Boodschappen die ik vervoer in een tas in het mandje voorop mijn fiets belanden regelmatig op het fietspad. Het fietsen daar is een gehotsebots van jewelste.” R. Doze.

 

13 reacties

Ben zegt:

Het kan aan mijn verbeelding liggen,
Persoonlijk vind ik dat het algehele onderhoud met sprongen achteruit is gegaan.
Of het nu over de wegen of fietspaden gaat of het trottoir.
Mijn algehele indruk is dat het in het geheel een heel stuk slechter en minder is.

Verzakkingen, los liggende stukken, overhangen gemeente groen, slecht zicht op wegen kruisingen door gemeente gemeente horen en bosjes die hoger zijn dan de 1 meter of 60 cm die maximaal was toen Haren nog het beheer kon uitvoeren. Iets dat door de fusie tegengehouden lijkt te zijn in de laatste jaren voor dat Haren gemeente Groningen werd.

Stenen in het centrum die uitsteken of verzakt zijn omdat er leiding zijn aangelegd. Keulen en gaten omdat het verband weg is gevallen.

Het zal wel aan mij liggen persoonlijk vind ik het hard achteruit gegaan en armoedig uitzien. Terwijl die nog niet zo lang gelden ander was

21 september 2022 om 10:00
Wim zegt:

Rijksstraatweg tussen Hertenlaan en de Julianalaan.
Kermishobbels. Volgens de gemeente zou dit deel in ‘22 weer open moeten en dan worden hersteld.
Wij wachten het af, er zijn nog 3 maanden.

21 september 2022 om 19:29
Wijdeveld zegt:

Het fietspad langs de Rijksstraatweg vanaf de kruising Doctor E.H. Ebelsweg tot het centrum Haren een grote hobbelweg, vreselijk! Bijzonder is dat dit een relatief nieuw fietspad is, het is zo hobbelig sinds het door de gemeente vervangen is.

22 september 2022 om 08:27
Juliëtte zegt:

Beste mensen, ik wil graag stemmen als bewoner in Glimmen en heb dit ook gevraagd aan de straat maar … waar vinden we de poll ‘op deze pagina’?

Redactie zegt: De poll is op PC rechts op de homepage te vinden. Als je mobiel leest moet je vaak naar onderen scrollen. Mocht je het om de een of andere manier niet vinden, breng dan je stem uit in de reactiebalk onder het bericht over de verkiezing. We tellen ze dan mee.

22 september 2022 om 11:08
B. van der Ploeg zegt:

Na alle bouwverkeer, zware auto’s en tractoren is de Dilgtweg zo slecht geworden! ook de fietspaden, van en richting school , zijn slecht. er zitten diepe gaten en scheuren nu in het wegdek.. kom je er met je fietsband in .. dan gaat het mis!
Brokken komen niet door ouderdom, maar zeer zeker òòk door slecht wegdek.
vriendelijke groet,
Barbara van der Ploeg-Stenvers

22 september 2022 om 15:36
rolf zegt:

Ik vind het pad tussen haren en glimmen meevallen, enigste wat ik kon ontdekken is dat er verhogingen van boomwortels waren weg geschaafd.

Ik blijf erbij dat de Bradetunnel pad ook in de poll had gemoeten. Iedereen die in de omgeving ervan woont zegt dat er paaltjes moeten komen, maar iedere keer komt de gemeente met een ander excuus (strooien, hulpdiensten moeten er langs(ja een ambulance of brandweerauto gaan er ook echt doorkunnen)

22 september 2022 om 15:58
Ton zegt:

Klopt Juliëtte de poll is nergens te vinden. Ook de aanwijzing van de redactie bracht daar geen oplossing voor.
Ik vind om op deze manier te stemmen niet correct omdat dit stemmen via persoonlijke gegevens moet.
Desalniettemin stem ik op het slechtste fietspad Traject Rijksstraatweg Glimmen-Haren vv.

Redactie: Excuses, raadsel. Er hebben sinds gisteren al 70 mensen gestemd, dus raadsel wordt er extra groot van.

22 september 2022 om 16:19
Klaas zegt:

Ik vind ook dat het fietspad tussen HAREN richting Glimmen vol zit met hobbels en bobbels.
Kom er regelmatig langs op de racefiets/mountainbike.

22 september 2022 om 16:51
Chris zegt:

Waar kan ik stemmen? Ik zie nergens een knop voor de poll..

Redactie zegt: Op PC rechts op homepage. Mobiel moet u omlaag scrollen. Maar we horen dat mensen het niet kunnen vinden. Reden daarvan is ons ook een volkomen raadsel. U kunt ook onder het bericht uw stem laten zien, die tellen we gewoon mee.

22 september 2022 om 18:23
L.v.Oortmerssen zegt:

De fietspaden langs de Rijksstraatweg tussen Haren en Glimmen zijn slecht te fietsen vanwege hobbels door boom/ plantenwortels.

24 september 2022 om 10:31
JR zegt:

Hierbij wil ik graag mijn stem uitbrengen voor de verkiezing ‘Slechtste fietspad Haren’.
Namelijk: voor het traject Felland, tussen Tuindorpweg en Onnen.
Het is een traject met grote hobbels waar je niet omheen kunt fietsen. Het brengt je uit balans en het is slecht voor je fiets.

29 september 2022 om 23:23
B.A. Beukema zegt:

Op het fietspad vanaf de Hertenlaan naar de Julianalaan kan je rechts op het fietspad niet fietsen vanwege gehobbel. Zo slecht geëgaliseerd. Mensen blijven links fietsen waardoor gevaarlijke inhaalmanouvres gedaan worden!
Op de Rijksstraatweg van Groningen naar Haren zijn ter hoogte van huisnr 63 en 67 twee gevaarlijke centimeters hoge hobbels over de gehele breedte van het fietspad!

30 september 2022 om 09:55
inwonervanharen zegt:

Wil ook even het centrum van Haren vermelden. Veel mensen zien daar nog het voetpad aan voor fietspad. En door de loopgebieden lijkt ook maar iedereen te fietsen (brinkhorst en de beide paden tussen de jumbo en rijksstraatweg aan beide kanten van het pand van Klooster Reizen!)

30 september 2022 om 19:02

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Graag meer 'zebrapaden' in centrum Haren (er zijn er nu drie)

Ga naar het Poll archief