De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

dinsdag 17 januari 2023

Nieuws:

Inbraakgolf Glimmen staat niet op zichzelf

Door: Redactie

Het aantal inbraken in Nederland is in 2022 voor het eerst in jaren weer gestegen. Er werd in totaal 24.344 keer melding gedaan van (poging tot) inbraak, een stijging van 3,5% ten opzichte van vorig jaar. Vooral in de noordelijke provincies sloegen inbrekers weer vaker hun slag. In Drenthe werd verreweg de grootste toename gemeten (+35%), terwijl het aantal inbraken in Limburg juist met bijna 13 procent daalde. Met 17,1 inbraken per 10.000 inwoners is Utrecht echter de provincie met de grootste kans op een inbraak.

Meer inbraken in december
December is doorgaans de maand met de meeste inbraken en ook in 2022 was dit niet anders. Waar het aantal inbraken in de zomermaanden het afgelopen jaar afnam, waren inbrekers in december juist een stuk actiever. Er werd 2.578 maal melding gedaan van inbraak; een toename van bijna 5% ten opzichte van 2021.

Bron: www.beveiligingwijzer.nl

2 reacties

willy zegt:

Mij irriteert het, dat wagens van o.a. Google Maps uitgebreid en brutaal, ongevraagd alles in beeld brengen van een buurt. Ook op paadjes aan de achterkant van woningen waar normaal geen auto’s mogen rijden.

18 januari 2023 om 09:26
Emma zegt:

@willy het is nu eenmaal vrij om op de openbare weg foto’s te maken zolang er geen persoonsgegevens en personen e.d. herkenbaar op staan. Hier vallen alle vrij toegankelijke paden onder.

18 januari 2023 om 15:03

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief