De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 4 Juli, 2020

dinsdag 03 september 2019

Nieuws:

Informatieavond inzake verzakking rond fietserstunnel op 10 september

Door: Redactie

Op 10 september a.s. om 19.30 uur begint er een informatiebijeenkomst voor omwonenden van de fietstunnel, die zijn voltooiing nadert nabij het station en de Walstroweg. Aanleiding zijn de klachten van wijkbewoners die menen schades aan hun woningen te hebben, die zouden zijn veroorzaakt door de werkzaamheden.

Met name claimen gedupeerden dat de schade is veroorzaakt door het zakken van de bodem als gevolg van het onttrekken van grondwater. Bouwer Reimert Infra en opdrachtgever ProRail hebben naar eigen zeggen de oorzaak van de verzakkingen onderzocht en kwamen tot de slotsom, dat de droge zomer van 2018 de boosdoener is. Verschillende gedupeerden nemen vooralsnog geen genoegen met deze uitleg. Om die reden wordt de informatiebijeenkomst belegd.

Bij de bijeenkomst zijn vertegenwoordigers aanwezig van de gemeente, ProRial, Waterschap Hunze en As’, aannemer Reimert Infra en onderzoekbureau Crux. Plaats van handeling: het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Haren.

5 reacties

InwonerVanHaren zegt:

“Bouwer Reimert Infra en opdrachtgever ProRail hebben naar eigen zeggen de oorzaak van de verzakkingen onderzocht en kwamen tot de slotsom, dat de droge zomer van 2018 de boosdoener is.”

Tjeemig, wat een verrassende uitkomst. De eventueel verantwoordelijken zien na eigen onderzoek geen enkele reden om verantwoording te nemen. Dat zag vast niemand aankomen.

3 september 2019 om 17:35
Q zegt:

Ten eerste al die ellende voor 1 minuut sneller zijn. Is dat het waard??

Ten tweede vind ik dan nog dat de aannemer schuldig is als het idd door de droogte komt. Deze had dit ook kunnen misschien wel moeten weten en het zelf nat houden rondom de bouwput

5 september 2019 om 16:06
Desiree zegt:

Waar is deze bijeenkomst?

10 september 2019 om 16:42
annemarie van vossen zegt:

Wij van w.c. eend, onze vrolijke vriend Kamminga was ook nogal snel met zijn conclusie. Goede vriendjes met de aannemer wellicht?

13 september 2019 om 14:02
Jeroen zegt:

Het zou toch best bodemdaling kunnen zijn? Is er contra expertise uitgevoerd? Vorig jaar was inderdaad een erg droog jaar. Bodemdaling is één van de effecten van klimaatverandering. Maar voor sommigen is klimaatverandering nog steeds een hoax. Wel mensen zie hier!

24 september 2019 om 20:14

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.