De krant die je leest van A tot Z
Maandag 18 november, 2019

woensdag 14 augustus 2019

Nieuws:

Jean-Paul Dubois knokt voor Friescheveen: “Hier ligt mijn toekomst”

Door: Redactie

Voor veel mensen is Café Friescheveen aan de Meerweg pure nostalgie. Softijs, bootjes huren, vissen. En een café waar kaartclubs zich thuis voelen.

Wat veel mensen niet weten is dat er sinds 2002 binnenskamers wordt gepiekerd. “Toen werd bekend dat de Provincie een open waterverbinding wilde maken tussen Friescheveen en het Paterswoldsemeer”, zegt Jean-Paul Dubois. “Mijn vader is toen gestopt met investeren in dit pand, want er was sprake van dat het hele café moest worden afgebroken en verplaatst.” Anno 2019 is de strijd nog steeds niet gestreden.

In Haren de Krant van 28 augustus leest u hoe het bedrijf in haar voortbestaan wordt bedreigd door de aanleg van de open waterverbinding. Dubois vreest dat zijn bedrijf er schade door zal lijden. Qua bereikbaarheid, maar ook letterlijke schade door verstoring van de bodem. Samen met zijn vrouw wil hij de zaak van zijn moeder (rechts op de foto) overnemen.

3 reacties

Helder zegt:

Het lijkt me een beetje te kort door de bocht mijnheer Dubois om te suggereren dat de huidige staat van deze toplocatie te wijten is aan (alleen) de provincie. Ook in de tijd dat er nog geen sprake was van een open waterverbinding tussen Friescheveen en het Paterswoldsemeer werd er niet, of in ieder niet noemenswaardig en zichtbaar geïnvesteerd in het pand.

15 augustus 2019 om 16:19
antoine zegt:

Helder heeft volkomen gelijk. De afgelopen 30 jaar is er gênant weinig onderhoud gedaan aan dit pand.

17 augustus 2019 om 08:16
Lana zegt:

Het is altijd makkelijk oordelen.
Over een verhaal wat al jaren afspeelt en maar 10% vertelt kan worden in dit artikel.

Het is een prachtige plek en de veranderingen (die tot zo ver wel kunnen) heb ik de afgelopen tijd toch wel gezien!

20 augustus 2019 om 12:24

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.