De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 7 februari, 2023

donderdag 05 januari 2023

Nieuws:

Nieuwe energie in pand Autoservice Vanderdong

Door: Redactie

Aan Felland-Noord klinkt de naam Autoservice Vanderdong bij Harenaars vertrouwd in de oren. Decennialang was dit bedrijf in Haren gevestigd, eerst (1947) aan de Jachtlaan en sinds 2000 aan het Felland-Noord. Na het overlijden van eigenaar Albert Vanderdong (2015) was het opvallend stil op deze locatie, maar daar komt nu verandering in.

De eigenaren van Autohûs Haren, Jelle Bouma en Anne van Lohuizen, hebben deze maand namelijk het pand betrokken en zij gaan daar starten onder de naam Autoservice Haren. De monteurs blijven op deze locatie werken. Nieuwe energie en hoge ambities, zoals de mannen van Autohûs in Haren sinds een jaar aan de dag leggen, zal dus wat hen betreft ‘overwaaien’ naar locatie even verderop. Jelle Bouma zegt dat de twee bedrijven elkaar zeker zullen versterken, maar dat ze beiden hun eigen gezicht zullen krijgen. “Belangrijk is dat mensen er auto’s van alle merken in onderhoud kunnen geven, daar is grote behoefte aan”, zeggen de twee ondernemers.

7 reacties

Pieter Huizingh zegt:

Niet netjes om een belangrijk deel van de naam van je buurman, die al zoveel jaren onder de naam “autoservice Schipper” opereert, te gebruiken.

Note redactie: Autobedrijf Vanderdong heette sinds tientallen jaren Autoservice Vanderdong. Desgevraagd laat Jelle Bouma weten dat zij op die naam een variant hebben bedacht.

6 januari 2023 om 15:51
Ruben zegt:

Wat een warrig artikel dit, om welk pand gaat het nu precies? Gaat het om het huidige pand van vanderdong (sinds kort carprof) aan felland noord? Of het terrein bij.de.aldi waar vanderdong vroeger zat.

Redactie: Het gaat om het pand aan Felland Noord.

7 januari 2023 om 10:06
Ruben zegt:

Oh, en ze heten net een half jaar carprof vanderdong. Ik heb als klant van vanderdong in ieder geval nog geen bericht gehad dat ze hun pand verkocht hebben aan autohus en dat de naam nu gaat veranderen in autoservice haren..

en dat het jaren stil is op de locatie felland noord 8? Vanderdong zit daar al jaren als actief bedrijf…maar waarschijnlijk heeft deze krant andere info als de klanten van vanderdong.

7 januari 2023 om 12:30
WdH zegt:

@Ruben, er staat ‘naar locatie even verderop’ wat m.i. wijst op de laatste locatie op Felland.

8 januari 2023 om 11:43
Pieter Huizingh zegt:

Beste redactie als ik het goed begrijp hebben de nieuwe eigenaren een variatie bedacht op de bestaande naam van autoservice Van der Dong. Dat is hun goed recht maar het gaat hier om een internet naam, namelijk activiteit en plaats in een URL. In de oude situatie kwamen in principe bij het zoeken op internet naar autoservice Haren twee bedrijven boven in Google, namelijk autoservice Schipper en autoservice Van der Dong. Nu de naam autoservice Haren onderdeel van een URL is geworden wordt deze gratis bovenaan in Google getoond. De zoekopdracht komt nl. 100% overeen met de URL autoserviceharen en daardoor zal autoserviceschipper geen enkele rol meer spelen bij het vinden van nieuwe klanten op internet aangezien het zoekgebied zeer beperkt is. (zeg 10 km rond Haren.
Netter was het geweest als men bijvoorbeeld autoreparatiebedrijfharen had gebruikt.

Met vriendelijke groet,
Pieter Huizingh

8 januari 2023 om 19:55
inwonervanharen zegt:

Ik vind de titel wel een beetje misleidend redactie!! Ik kreeg het idee dat er 1 of ander zonnepaneel handel of iets in die trend in het pand kwam. Dat de garage eruit ging en er een ander bedrijf genaamd “Nieuwe Energie” in zou komen. Was handiger geweest om bv te zeggen “Voormalig garage vanderdong gaat verder onder nieuwe naam”

11 januari 2023 om 18:05
Ruben zegt:

@inwonervanharen: toch blijft het gek dat de klanten van vanderdong nog niet op de hoogte zijn gebracht dat de garage is overgenomen, door de nieuwe of oude eigenaar. Vind ik gewoon een beetje gek, daarnaast waren ze nog niet zo lang geleden klaar met de nieuwe carprof borden aanbrengen op het pand. Dus ineens dit bericht via de krant, onverwacht en vreemd.

Waren ze failliet? En van de nieuwe eigenaar snap ik het niet dat ie de merknaam van vanderdong niet blijft voeren, al jaren eem begrip hier . Ik hoop maar dat ze hetzelfde niveau van service blijven bieden, anders ga ik op zoek naar een andere garage.

24 januari 2023 om 18:36

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Biotoop moet kunnen uitbreiden naar Hortus, zoals in hun plan staat.

Ga naar het Poll archief