De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 23 oktober, 2020

vrijdag 18 september 2020

Nieuws:

Winkels in Haren mogen vanaf 2021 op zondag open

Door: Redactie

Alle winkels in de gemeente Groningen mogen met ingang van volgend jaar op zondag vanaf 12.00 uur open. Dat staat in het raadsvoorstel over de harmonisatie van de winkeltijden in onze gemeente. Voor de voormalige gemeente Groningen gold deze regel al, maar in Haren en Ten Boer nog niet. Volgens de wet moet de regel in de hele gemeente gelijk zijn.

In het voorstel staat dat alle winkels op zon- en feestdagen open mogen van 12.00 tot en met 22.00 uur. Er zijn twee uitzonderingen: Eerste Kerstdag, de hele dag. En 4 mei, Dodenherdenking; dan is de sluitingstijd 19.00 uur. De nachtwinkels in Groningen krijgen een ontheffing. Maximaal 12 nachtwinkels mogen geopend zijn tussen 22.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends. De nieuwe verordening kan winkeliers nooit verplichten hun winkels te openen. Alleen om ze op bepaalde tijden te sluiten.

In november stemt de raad over het voorstel. ChristenUnie-wethouder Inge Jongman is tegen de plannen. Deze gaan in tegen haar persoonlijke waarden en levensbeschouwelijke overtuiging.

5 reacties

Gerrit zegt:

Welke winkels is toch kansloos meesten staan leeg laatste stuip trekking leve internet

18 september 2020 om 17:55
annemarie van vossen zegt:

Nou inderdaad Gerrit, aanbod is eenzijdig en op internet is alles een stuk voordeliger. Als je dezelfde merk trui die normaal 100 Euro is bij een niet benoemde Harense winkel ligt en deze op internet voor de helft te krijgen is, ja dan houdt het wel een keer op met fysiek winkelen.

21 september 2020 om 18:16
Joke zegt:

Gerrit
Mee eens, welke winkels? En er komt nog meer leegstand, de nieuw te bouwen ALDI staat over vijf jaar weer leeg!

22 september 2020 om 05:02
Piet zegt:

Nou Gerrit, Annemarie en Joke….jullie komen op zaterdag zeker nooit in Haren? Bomvol met winkelend publiek, super gezellig. Waarom zou dat op zondag niet het geval zijn?

22 september 2020 om 19:57
mogen? nee moeten! zegt:

Mogen open? Ze worden min of meer gedwongen. Het is zo langzamerhand te zot voor woorden. ‘Alles moet voor iedereen in de gemeente gelijk zijn’ is het excuus. Of we het nu hebben over afvalinzameling, hondenbelasting, precario etc. etc. Dit bewijst maar weer dat de lui op het pluche in de stad geen idee hebben hoe een ‘dorpsgemeente’ werkt en dat een dorp toch écht iets anders is dan een stad. Weer een bewijs van dat het een slecht gedwongen besluit was om een ‘dorpsgemeente’ samen te voegen met een ‘stadsgemeente’. Houdt dit ook in dat de kroegen ook tot ‘s morgens zes uur open mogen iedere avond?

Ik spuug erop zo langzamerhand

23 september 2020 om 08:22

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.