De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 25 februari, 2020

vrijdag 01 november 2019

Nieuws:

Zaak tegen Harense straatrovers aangehouden: psychiatrisch en psychologisch onderzoek volgt

Door: Redactie

De kinderrechter wilde er nog niet aan: het opleggen van een straf aan de twee Harense jongens (16 en 17 jaar) die verantwoordelijk waren voor twee straatroven met geweld in Haren en betrokkenheid bij andere incidenten. Het OM had taakstraffen geëist, maar dat was de rechter blijkbaar te simpel.

Vandaag werd bekend dat de rechter aanvullend onderzoek door een psychiater en psycholoog wil om te kunnen vaststellen of de jongens misschien tot hun daden zijn gekomen door een stoornis. Dat mag je grondig noemen. Het opleggen van een taakstraf was eenvoudiger geweest, maar de rechtbank wil kennelijk doordringen tot de kern van de zaak: de oorzaak. Mocht blijken dat de jongens handelden vanuit een stoornis of psychologische problemen, kan worden gewerkt aan het aanpakken daarvan.

In Haren de Krant pleitte systeemtherapeut Wim Smid al voor een soortgelijke aanpak. Hij vond dat er een klinisch psycholoog betrokken zou moeten worden bij het maken van een analyse. Wanneer de rechtbank tot een uitspraak gaat komen is niet bekend. Op 15 november staat een derde straatrover voor de rechter. Hij deed mee aan één van de straatroven aan het Westerveen in april.

Foto: Martin Nuver 112 Groningen/Haren de Krant: opname voor Opsporing Verzocht op de locatie van de overvallen.

2 reacties

Jeroen zegt:

Met een boksbeugel?! Een boksbeugel! op stap om bewust mensen te beroven en te verwonden.
Ja, dit is lekker “spelen” hè, Huub? Moet je vooral medelijde mee hebben, met die kinderen. TBS lijkt me alleen al preventief een wenselijke uitspraak. Met een boksbeugel… ben je af!

1 november 2019 om 21:54
Zonnetje zegt:

Helaas, de kennis/(h)erkenning over en van Psychopathie (zwaar Narcistische Persoonlijkheid Stoornis) ontbreekt nog altijd bij het overgrote deel van psychologen, psychiaters, politie, rechters en bv de RvK (vechtscheidingen). Laat staan bij het publiek en het is overal om ons heen… Lees bv Jan Storms of neem eens een kijkje op een internetforum als hetverdwenenzelf.nl.
Jarenlang langzaam kapot gemaakt worden, chronische leugens, Gazlighting’, Shunning, doodzwijgen etc etc. Zelfmoord komt ongetwijfeld voor onder de slachtoffers! Slachtoffers komen in de psychiatrie terecht, terwijl de dader fluitend zijn volgende slachtoffers maakt. Ze zijn niet behandelbaar!!!
Deze onwetendheid en weigering te scholen, bij zowel hulpverleners als de omgeving veroorzaakt enorme trauma’s bij de slachtoffers! Functionele psychopaten, door weigering kennis te nemen van wat steeds meer bekend raakt!!! Onnodig in 2019, de kennis is er….nu nog tot je nemen!

3 november 2019 om 17:09

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.