De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 3 december, 2022

woensdag 21 september 2022

Column:

Column van de centrummanager (Daphne de Haan) – september 2022

Door: Redactie

Vergroening

In mijn column van vorige maand had ik het over de groene lanen van Haren. Hoe mooi die zijn en wat voor fijn ‘thuis gevoel’ deze geven. Maar eerlijk gezegd: het centrum van Haren is het tegenovergestelde van deze groene uitstraling. Gelukkig maakt de omgeving rondom de dorpskerk veel goed, maar toch: één van de grote wensen van de ondernemers is: het vergroenen van het centrum in Haren (ja, die andere grote wens is zeker gratis parkeren 😉 )
Komende weken beginnen we met een pilot: gevelgroen. Bij diverse winkels zal je straks dus groen tegen de gevel aan zien groeien. Kijk maar eens bij de nieuwste winkel die Haren rijk is: de Kaaskop. Wat een ander beeld geeft dat! Voor het Raadhuisplein ligt er ook een plan om er meer een park van te maken, dat zou toch super zijn! Met als kers op de taart een fontein waar kinderen zomers heerlijk in afkoelen en wie weet in de winter op kunnen schaatsen….Ook alle (scheve) groene hekjes die u langs de Rijksstraatweg ziet zou ik graag zien veranderen in groene hegjes, wat een verbetering zal dat al zijn! Gelukkig zit ik nu met de juiste mensen aan tafel en komen deze wensen van de ondernemers steeds dichterbij de werkelijkheid. Hou het centrum dus vooral in de gaten want er gebeurt meer dan u denkt.
Meedenken, tips of opmerkingen? Mail mij!
info@bedrijvenverenigingharen.nl

3 reacties

Ben zegt:

De fonteinen die Haren rijk was zijn weggehaald in verband met de bescherming van de bevolking omdat de veiligheid in gedrang was.

Veteranenziekte ook wel legionairs ziekte of legionella.

En nu wordt er een Fontijn geplaatst tussen de mensen?

Deze logica ontgaat mij helemaal.

21 september 2022 om 17:43
Joke zegt:

Hé da’s nieuw voor mij; “Voor het Raadhuisplein ligt er ook een plan om er meer een park van te maken, dat zou toch super zijn! “.

Mag ik de journalist vragen om hier een uitgebreid onderzoek naar te doen en een artikel te schrijven. En concreet misschien wat tekeningen erbij?

22 september 2022 om 12:59
Daphne de Haan zegt:

@Ben fijn dat u deze opmerking maakt! Het is en blijft nog een plan, de plus- en minpunten zullen nog overwogen moeten worden..

22 september 2022 om 13:03

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Vuurwerkverbod wat mij betreft...

Ga naar het Poll archief