De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 29 Maart, 2024

maandag 27 juni 2022

Nieuws:

Algemeen informatief: Waarom kiezen voor een aansprakelijkheidsverzekering?

Door: Redactie

Op het moment dat je schade bij iemand anders aanbrengt, ben je hier aansprakelijk voor. Als je hier niet op zit te wachten, is het echter ook mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Dit kan een goede optie zijn als je verzekerd wilt zijn tegen conflicten die je misschien met anderen kunt hebben. 

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering of AVP is een verzekering die de aansprakelijkheid van jou en je mede-verzekerde regelt. Een AVP verzekert je tegen schade bij anderen en schade aan spullen. Dit wordt ook wel letsel en materiële schade genoemd. Op het moment dat je ergens schade aan aangebracht wordt, kan dit vergoed worden door de verzekering. 

De aansprakelijkheidsverzekering is niet te verwarren met de WA verzekering. De WA verzekering is namelijk een verzekering die geldt voor voertuigen. Een aansprakelijkheidsverzekering gaat om schuldaansprakelijkheid of risicoaansprakelijkheid. 

Schuldaansprakelijkheid zijn de kosten die je krijgt als je ergens zelf de schuld aan hebt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je je fiets tegen een raam aan hebt laten komen. Als er schade aan het raam is, ben je hier aansprakelijk voor. Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat de verzekering de kosten hiervan dekt. 

Risicoaansprakelijkheid is schade waarbij je niet aansprakelijk bent, maar de schade wel aan je toegekend wordt. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een dakpan die van je dak vliegt en vervolgens een langslopende voetganger raakt. Je bent in principe niet verantwoordelijk voor deze schade, maar de schade wordt wel op je verhaald. 

Waarom is een aansprakelijkheidsverzekering belangrijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering kan handig zijn om gebruik van te maken. Dit heeft een aantal redenen. Zo wordt een aansprakelijkheidsverzekering tegenwoordig gezien als een verantwoordelijkheid om te hebben. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, is de kans aanwezig dat het slachtoffer de dupe is. Hierdoor kan deze namelijk niet zo goed een schadeclaim krijgen. 

Op het moment dat een slachtoffer wel een schadeclaim doet, kan dit erg ver oplopen. Vooral als de schade erg veel is. Daarom kan het een betere optie zijn om een verzekering te hebben die de claim kan dekken. Voor veel mensen is het dan ook een goede optie om naar Diks.nl te gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn als het gaat om een aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan je namelijk veel problemen schelen. 

Vervelende verrassingen voorkomen

Op het moment dat je een schadeclaim aan je broek krijgt, kan dit een hele vervelend verrassing zijn om last van te hebben. Daarom kun je dit het beste voorkomen. Om ervoor te zorgen dat je niet te maken krijgt met een verzekering die niet dekt wat je graag wilt, kan het handig zijn om te kijken wat je wilt. 

Door verschillende verzekeringen te vergelijken, is het mogelijk om te voorkomen dat je geen vergoeding krijgt voor aansprakelijkheid. Het is namelijk wel beter om hiervoor te zorgen. Hierdoor krijg je nooit te maken met schade die je ineens moet betalen. Dit kan namelijk erg duur worden om te moeten betalen. Dit is natuurlijk jammer van het geld. 

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Oud worden ervaar ik als een last.

Ga naar het Poll archief