De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 23 januari, 2020

vrijdag 04 oktober 2019

Nieuws:

Harens oplichtersechtpaar is nog niet van justitie af

Door: Redactie

In 2014 kwam na politieonderzoek een einde aan de praktijken van Henk L. en zijn vrouw. Zij hadden zich opgeworpen als mantelzorgers van een bejaarde, demente vrouw aan de Botanicuslaan in Haren. In werkelijkheid berooiden zij de vrouw en verduisterden zij rond drie ton. De rechtbank veroordeelde het paar tot celstraf, maar de twee gingen daartegen in hoger beroep en later in cassatie. Die zaak loopt nog en zij zitten niet vast.

In dezelfde periode ontfermde het echtpaar zich ook over een bejaarde dame in Drenthe (Gees). Het OM zag in die zaak geen kans op succesvolle vervolging, maar familieleden van de benadeelde vrouw hebben bij het gerechtshof gepleit voor vervolging. Het gerechtshof heeft het verzoek gehonoreerd. Dat betekent, dat het OM nu alsnog over gaat tot vervolging van de Harenaars.

Lees ook: https://www.harendekrant.nl/nieuws/hoger-beroep-henk-en-marian-l-inzake-uitbuiting-bejaarde-harense/

Foto: het huis aan de Botanicuslaan waar tot 2013 een hoogbejaarde demente vrouw werd uitgebuit.

Bron: dvhn

1 reactie

WdH zegt:

Ik mag hopen dat het OM voldoende bewijs heeft om deze zelfverrijkende echtelieden nu wel goed aan te pakken. Ten aanzien van de overleden mevrouw aan de Botanicuslaan heeft de rechter echtpaar L. relatief zeer genadig veroordeeld. Desalniettemin zijn hoger beroep en cassatie door hen aangegrepen om er nog beter of zelfs met vrijspraak mee weg te komen. In cassatie gaan is in dit geval wel helemaal triest, aangezien het betreffende echtpaar blijkbaar hoopt als gevolg van een administratieve vormfout de straf te kunnen ontlopen. Je zal zien dat men daarna dan ook nog schaamteloos een schadeclaim indient. Dat zou de wereld op z’n kop zijn en getuigen van complete minachting voor de slachtoffers en hun familie.

7 oktober 2019 om 21:06

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.