De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 24 Juli, 2024

woensdag 22 juni 2022

Nieuws:

In Haren ook support voor protesterende boeren

Door: Redactie

Agrarische bedrijven kom je in Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren nog maar mondjesmaat tegen. Vooral veehouderijen zijn op de vingers van één hand te tellen. Toch zijn er in Haren op verschillende plaatsen adhesiebetuigingen te zien voor de boeren die vandaag protesteren tegen het (voorgenomen) beleid van de regering.

Marjan Hoving, van de gelijknamige veehouderij aan de Oosterweg (waar ook een erfwinkel is gevestigd) laat aan de straat zien dat vandaag een speciale dag is. En ze doet een paar duidelijke statements. Ze zegt: “We zijn zelf niet naar Stroe gegaan, maar we steunen de landelijke actie helemaal. Wij keuren de voorgenomen stikstofmaatregelen af. De plannen zijn gebaseerd op onjuiste aannames en leveren niet het beoogde resultaat.” Hoving gaat nog een stap verder: “De plannen hebben onacceptabele gevolgen voor de melkveehouderij en daarmee de voedselzekerheid. Nergens in de wereld kan voedsel zpo efficiënt en duurzaam worden geproduceerd als in Nederland. Als je die voedselproductie verplaatst is de impact op het klimaat over de hele wereld voelbaar. We doen een dringend beroep op provinciale besturen om samen met de boeren en de sector aan de slag te gaan, voordat de schade onherstelbaar is.”


Oosterweg, Hoving

Ook Sandra Woldring aan de Hoornsedijk in Haren laat duidelijk haar support blijken. Op het weiland naast de Meerwegbrug staat een gebouw van hooi voorzien van een tegeltjeswijsheid die nu als slogan dienstdoet: ‘No farmers, no food’.

Bij de toerit van de A28 vanaf Transferium Haren hangt een spandoek, waarop Den Haag wordt opgeroepen verstandige keuzes te maken.

3 reacties

Hans zegt:

Ik snap niet waarom de “burger” de dupe moet zijn van wat boeren die protesteren.
Ik zou de snelweg eens moeten blokkeren met mijn auto omdat ik het niet helemaal eens ben met iets.
Het werkt tegen de boeren dat ze zo egoïstisch te werk gaan.

Wat mij betreft, slot er op bij de asoboer.

Peter Hidding zegt:

Ik ben blij dat we nog een paar boeren hebben in Haren. Laten we vooral samen met de boeren de problemen oplossen. Een hogere productieprijs en ook minder stikstof en minder gif. En dan alles zodanig dat ze kunnen bouwen en vertrouwen op besluiten.

Cees zegt:

Boeren in Haren hoeven zich ook nauwelijks zorgen te maken. Het Zuidlaardermeer is nauwelijks stikstofgevoelig en Drentse Aa heeft meer te lijden van Drentse boeren op het zand. Ook hebben de boeren hier meestal nog genoeg grond, als die niet (vaak zonder protesten) voor goede prijzen voor woningbouw of infrastructuur wordt verkocht. Protesteerden de boeren ook tegen de aanleg van een Transferium bij de Punt ? Alle verhoudingen en realiteitszin zijn zoek.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Echt jammer dat Haren na de zomer haar bouwmarkt gaat verliezen.

Ga naar het Poll archief