De krant die je leest van A tot Z
Maandag 20 Maart, 2023

maandag 13 juni 2022

Nieuws:

Actueel: Invulling van het oude ING-pand is bekend: The Gym Haren

Door: Redactie

Het zijn bijzondere mensen, de roergangers van The Gym Haren. Deze sportruimte maakt deel uit van het concept Shared Spaces Haren, maar wordt binnenkort fysiek losgekoppeld. Het zijn ondernemers met een visie op de samenleving, waarbij ‘verbinding’ de brandstof is.

In 2020 verrasten zij met het nieuws dat zij zich tijdelijk zouden vestigen in de oude ABN Amrobank aan de Rijksstraatweg in Haren. Nu komen zij opnieuw met een verrassing: Jochem de Josselin de Jong, mede-initiatiefnemer van Shared Spaces en The Gym, meldt dat zij met The Gym binnenkort gaan verhuizen naar het gebouw van (voorheen) ING, eveneens aan de Rijksstraatweg. Van de ene A-locatie naar de andere.

De Josselin De Jong noemt de verhuizing écht vet’. Hij zegt: “De hele pui gaat eruit, het wordt allemaal glas. Sport op drie etages. En doordat we aan het Raadhuisplein komen, zullen we de traditie voortzetten van gratis bootcampen voor iedereen in de buitenlucht op woensdagavond. Voor de Dorpskerk kunnen we 20 mensen kwijt, op het Raadhuisplein wel 50.”

Het pand wordt op dit moment zeer grondig verbouwd. Wanneer de verhuizing zal zijn staat nog niet vast. The Gym en Shared Spaces worden dus qua locatie losgekoppeld. Shared Spaces gaat na de zomer verhuizen naar ’t Clockhuys, meer specifiek naar de kantoren op de eerste verdieping. Bij Shared Spaces worden verschillende activiteiten ontplooid, zoals verhuur per dagdeel van werkplekken en marketing-communicatieprojecten.

Op de foto: Hier kennen we The Gym ook van: bij geschikt weer wordt er buiten op straat gesport.

 

10 reacties

Henny zegt:

Wat zijn jullie kanjer, doorzetters, liefhebbers, positievelingen enz enz maar bovenal;
GEWELDIGE, LIEVE, BETROKKEN NORMALE MENSEN.
Heel veel succes
Henny

14 juni 2022 om 10:34
rolf zegt:

Dus het gerucht wat eerst rondging (all you can eat restaurant ) blijkt dus niet te kloppen. Zag als het pand echt behoorlijk verbouwd word. binnenin is bijna alles weg, eigenlijk staat alleen de buitenmuur er nog. Enige wat ik persoonlijk jammer vind is dat het ten koste van de Pin automaat is gegaan. Nu gebeurt het nl wel eens dat de automaat aan de zijkant van het voormalige ABN AMRO gebouw al tegen het einde van de middag leeg is of als er een storing is je alleen nog de oude Rabobank hebt

14 juni 2022 om 11:51
Henk zegt:

Beetje vreemd dat er voor de kerk in de buitenlucht gesport wordt. Niet omdat ik kerkelijk ben, maar wel doordat het openbaar gebied is waar door andere mensen er niet langs kunnen.

14 juni 2022 om 18:21
Jan zegt:

Geweldige kanjers! Het hele team! Verheug me op de nieuwe sportschool, lekker veel spierpijn door mooie nieuwe apparaten! Ga zo door helden!

Groetjes Jan, old soldiers never die!!

14 juni 2022 om 19:15
Ron zegt:

Mooi die reuring!

Beide ondernemingen vertrekken uit het voormalige ABN pand, is de invulling hiervan al bekend?

En de Rommelmarkt moet uit hun huidige pand in het centrum, wat krijgt dat pand voor invulling?

14 juni 2022 om 23:06
rolf zegt:

@ron, voor zover ik weet gaat Shared Spaces nergens heen hoor. Alleen de gym gaat eruit.

Redactie zegt: Shared Spaces verhuist na de zomer naar ’t Clockhuys, zoals ik het artikel vermeld.

15 juni 2022 om 15:26
Emma zegt:

idd beetje raar dat een particulier bedrijf zomaar op de openbare ruimte iets mag organiseren, of hebben ze een vergunning?

15 juni 2022 om 21:28
Rolf2 zegt:

Gelukkig maar dat het gerucht dat ik hoorde, niet waar blijkt te zijn, namelijk dat er een filiaal van “ The Bulldog” zou komen.

16 juni 2022 om 17:59
Ben zegt:

@Emma
het gebruik van de gemeenschappelijk ruimte is toch een steeds meer voorkomend fenomeen in Haren.
bij de ijssalon op de hoek van de Kerkstraat Rijksstraat weg is het vaak geen doorkomen aan door de wachtrij en de mensen die op geplaatste bankjes van deze ijssalon zitten.
De gemeente Groningen heeft hier voor wellicht toestemming verleend of zoals vaker het geval is handhaaft niet.
Kijk naar iets simpels als vele heggen die groeien over de eigendomsgrens en gemeentegrens heen waardoor je op veel plaatsten niet meer normaal kunt lopen op het voetpad.
De laatste tijd zie je dat steeds meer mensen mensen op weg zijn gaan lopen. de mensen zijn op de weg gaan lopen omdat de voetpaddoorgangen te nauw zijn of het hardlopen steeds in de heggen zitten. Ook als jij kijkt naar de hoogte van de heggen wordt ook niet gehandhaafd.

Voor mensen met een rolator of looprek is het helemaal een probleem in vele delen van Haren hierdoor.

Het zal mij dan ook niet verbazen als binnenkort je overal op de weg mensen hebt lopen omdat de heggen zo zijn uit gedeind dat de voetpaden niet meer begaanbaar zijn,.

16 juni 2022 om 23:49
Marieke zegt:

Het stukje grond voor de grond is eigendom van de kerk, dus niks openbare ruimte.
Vind het asociaal dat men nu wil sporten op het openbare plein, vooral in deze grote aantallen! Geen vergunning nodig? Dat mag wel en de beachweek niet?

De ijssalon wat hierboven al werd vermeld; staan her en de bankjes, terwijl het café ernaast tijdens de 4 mijl geen tent meer mag plaatsen op de stoep (kun je trouwens gewoon netjes doorheen lopen).

Toeterpop; dankzij de gemeente Groningen afgelopen weekend waarschijnlijk de laatste editie van geweest. Steeds meer regelzucht van een logge gemeente met dwarsliggende ambtenaren en irritante boa’s.

Alles moet kapot en dat lukt de gemeente vrij aardig kunnen wij opmerken. Waar zijn trouwens de schaapjes gebleven?

Verder zie je overal uit het niets reclameborden opduiken in Haren, mag dit zomaar? Op felland is het inmiddels een ratjetoe, al het groen verdwijnt om ons heen!

21 juni 2022 om 05:38

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Handhaving door boa's op parkeerbeleid in centrum Haren.

Ga naar het Poll archief