De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 19 januari, 2022

woensdag 01 december 2021

Nieuws:

Mariska Sloot kan het niet laten. Opnieuw kandidaat voor Groninger Gemeenteraad

Door: Redactie

Ze haakte af als wethouder toen ze vond dat een herindeling met Groningen dichterbij kwam. Ze haakte aan bij de Stadspartij na de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018 en nam zitting in de raad van een gemeente die zij wantrouwde. Ze haakte vervolgens in 2020 af uit de gemeenteraad, omdat zij in de stad haar motivatie kwijtraakte. En nu staat zij toch weer op de kieslijst van de Stadspartij, die inmiddels is samengegaan met 100% Groningen en de Sportpartij. Ze gaat voor een zetel in dezelfde gemeenteraad die ze in 2020 verliet.

“Ik ben blij dat ik op deze verkiesbare plek sta. Je weet dat Haren zich jaren verzet heeft tegen het samengaan met de grote stad. Dat lukte destijds niet. De inwoners van Haren hebben zich de laatste tijd minder goed vertegenwoordigd gevoeld, daar wil ik graag wat aan veranderen. Als toekomstig raadslid kan ik straks veel betekenen voor de inwoners van Haren. En natuurlijk voor de rest van de gemeente”, aldus Sloot.

In de gemeenteraad hebben op dit moment drie Harenaars een zetel: Sander Claassen (D66), Hans Sietsma (GL) en Ietje Jacobs-Setz (VVD).

4 reacties

inwonervanHaren zegt:

Sorry hoor maar ALWEER???

Dit is volgens mij al de 2 of derde keer dat mevrouw weer terug wil. En dan nu ook weer na een half jaar weer opstappen als het niet gaat zoals zij het wil? Om dan na een paar jaar weer terug te keren. Het lijkt wel een Jojo.

Of ga de politiek in en zet je er ook compleet voor in, dus gooi niet naar een half jaar weer het bijltje erbij neer of stap er gewoon niet weer in,

1 december 2021 om 19:12
peter zegt:

@Inwoner,
Getuige haar inzet als raadslid/Wethouder ten tijde van de gemeente Haren twijfel ik niet aan haar inzet (ongeacht haar standpunten)

Op basis van het feit dat zij de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen vlot verliet, twijfel ik wel of een stem op haar terecht zou zijn.
Maar wellicht dat we de komende tijd van mevr Sloots het nodige zullen horen waarom ze destijds vertrok en nu toch, voor dezelfde functie, weer terug wil komen
(of heeft mevr Sloots wethouder-ambitie’s, met 4-5 zetels in de Raad)?)

3 december 2021 om 15:11
WdH zegt:

Kijk, mensen met ruggegraat, daar hebben we behoefte aan in de politiek. In dat kader zeg ik “Doe maar niet, mevrouw Sloot…”

8 december 2021 om 09:55
Harenaar zegt:

Goed en verfrissend nieuws ; door de fusie van de betreffende partijen kan er meer invloed op het beleid van de gemeente Groningen gerealiseerd worden.
Mevrouw Sloot zal zeker vele voorkeurstemmen behalen. Ik verwacht 6 , 7 of 8 zetels.
Wellicht een wethoudersfunctie voor Mevrouw Sloot.

14 december 2021 om 17:54

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.