De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 24 Juli, 2021

woensdag 09 oktober 2019

Nieuws:

Ook vv Glimmen zeer bezorgd over nieuw gemeentelijk beleid

Door: Redactie

Penningmeester Jan Deen van vv Glimmen zegt zeer bezorgd te zijn over de financiële positie van zijn club. Sinds de fusie met de gemeente Groningen wordt hij geconfronteerd met onaangename kostenstijgingen. Opgeteld zal de club jaarlijks 10.550 euro méér moeten uitgeven dan in de oude situatie. Deen zegt dat er nog niks definitief bevestigd is door de gemeente, zodat er onzekerheid is ontstaan.

Het heeft allemaal te maken met een exorbitante stijging van huurkosten van het sportcomplex van 3.800 naar 11.000 euro. “We moeten nu per uur afrekenen. Een extra wedstrijd kost dus direct geld”,zegt Deen. Verder is een gemeentelijke bijdrage voor kalk geschrapt en kan het ook niet meer uit om velden aan derden te verhuren.

Ook vindt de club het zeer jammer dat de Gemeente Groningen nu al bijna een jaar geen toestemming wil geven voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kantine. Daarmee wordt een kans om energiekosten te besparen geblokkeerd. Meer hierover in een artikel in Haren de Krant, 23 oktober a.s.

2 reacties

Alf Tent zegt:

“Een gemeentelijke bijdrage voor kalk geschrapt”
Wat doet een voetbalvereniging met kalk? Stucen wellicht?

Redactie zegt: Het gaat om kalk voor de belijning, die door vrijwilligers wordt aangebracht op de velden. 😉

10 oktober 2019 om 11:20
Geert zegt:

@alf; het moet allemaal biologisch zijn dat kalk. Beter is met een chemisch goedje te werken voor de belijning, dan blijft het langer zichtbaar!
Bovendien; de vrijwilligers zetten op vrijdag de lijnen op de velden en zie daar; komt er ineens zo’n dorpsgek van de gemeente Groningen het veld maaien! Weg belijning! Dan gaat het hard met het kalk natuurlijk..

En dan heb ik het nog niet eens HOE er gemaaid wordt, prutswerk! Zo’n mannetje scheurt met een noodgang over het veld wat geen enkele zin heeft. Doe het goed of anders maar niet! De Voetballers verlangen weer naar vakman Egbert! 😉

14 oktober 2019 om 07:54

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.