De krant die je leest van A tot Z
Donderdag 20 februari, 2020

dinsdag 17 september 2019

Nieuws:

Provincie inzake Friescheveen: “We deden alles om te komen tot een minnelijke schikking”

Door: Redactie

Gedeputeerde Henk Staghouwer vindt dat de Provincie alles heeft gedaan om met ondernemers goede afspraken te maken om de ecologische (natte) verbinding tussen de Drentse Aa en het Paterswoldsemeer te realiseren. Deze verbinding zorgt voor een schoner meer en bovendien voor ruimte aan dieren voor migratie. Het plan is onderdeel van landelijk beleid, bekend als Natuur Netwerk Nederland. Met twee ondernemers kon de Provincie niet komen tot aankoop van de benodigde percelen.

Het gaat om veehouderij Woldring (Hoornsedijk) en Café Friescheveen (Meerweg). Voor die locaties lopen nu onteigeningsprocedures. Desgevraagd zegt Staghouwer dat de Provincie alles heeft gedaan wat wettelijk nodig was en zelfs nog wat meer om er met de ondernemers uit te komen. Voorts spreekt hij met kracht tegen, dat vervuild water uit de omgeving van Friescheveen (vervuild) naar het meer zal stromen. Dat is volgens hem zeer grondig onderzocht.

Henk Staghouwer vertelt hoe hij tegen de zaak aankijkt in een interview met Haren de Krant, die 25 september verschijnt.

5 reacties

L. Nederpel zegt:

Na een gesprek met René Paas op 11 september 2019 over gebrek aan gemeentelijke en provinciale Groninger bestuurlijke integriteit stel ik vast dat van dit alles geen sprake is. Ik zal de koning hierover informeren.
Naar wat Staghouwer in de casus Friescheveen allemaal wel heeft gedaan ben ik vanzelfsprekend reuze benieuwd. Als die maar wel de waarheid spreekt!

18 september 2019 om 07:31
antoine zegt:

Bijzonder fraaie animatie van hoe het moet worden. Niks mis mee volgens mij.

https://www.dvhn.nl/groningen/stad/Zo-komt-het-eruit-te-zien-bij-café-Friescheveen-tussen-Haren-en-Paterswolde-24836310.html

18 september 2019 om 18:26
Q zegt:

Enigste wat ik me afvraag of 2 bruggen en stukken water zo dicht bij elkaar nog probelemen kan geven voor het land ertussen. Ik denk dan bv aan Erosie & grondwater

19 september 2019 om 12:14
RodneyG zegt:

@Lmederpelt: nou daaruit de koning vast op te wachten ………….
Ongelooflijk dat wantrouwen van Harenaars richting provincie, kinderachtig gedrag van een volwassene in dit geval, BAH !

19 september 2019 om 12:45
Peter van der Tang zegt:

Kies maar uit: fake ‘news van de provincie of niet onderbouwde journalistiek’, je leest het in in Haren de Krant. Zonder enig bewijs maar wel met “kracht” geplaatst als artikel. Poe! Het is bijna lachwekkend ware het niet dat de waarheid (die je niet leest) zoveel ernstiger is.

Krijg ik, als bewoner met de feiten die bekend zijn, ook eens de waarheid in een krant lezen of kost dat geld?

28 september 2019 om 16:37

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.