De krant die je leest van A tot Z
Maandag 3 oktober, 2022

maandag 20 juni 2022

Nieuws:

Spookrijder kwam uit richting Haren

Door: Redactie

De spookrijder uit Assen, die na een dodemansrit verongelukte op de A28 bij Hooghalen, heeft een nietsvermoedende vrouw van 35 jaar uit Leek meegesleurd in de dood. Het ongeval roept veel vragen op. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag rond 0.45 uur. Berichtgeving in de media zegt dat de man wellicht bij Haren de foute rijbaan zou hebben genomen. Maar dat kan net zo goed Groningen-Zuid of het (thans minder overzichtelijke) Julianaplein zijn.

Het blijft de grote vraag waardoor de man de verkeerde rijbaan in de richting Assen heeft genomen (zijn woonplaats). Waren drugs of drank in het spel? Was er een black-out? Waarom kwam de bestuurder van 30 jaar niet bij zinnen toen hij andere weggebruikers op zijn baan ontmoette? Waarom reed hij, zoals gezegd wordt, snel? En het grootste mysterie: waarom stopte hij ter hoogte van Assen-Noord, maar ging hij er weer vandoor toen de politie hem wilde aanspreken?

Mocht de man inderdaad bij Haren de foute baan genomen hebben, dan is dat niet helemaal onbegrijpelijk. Iemand die niet bekend is in Haren zou in het donker de rotonde bij het Nesciohotel komende vanaf de Emmalaan driekwart genomen kunnen hebben, in de veronderstelling dat hij zo de oprit naar de A28 kon nemen.

Weet u meer over het ongeval? Kent u het slachtoffer en weet u wat er gebeurd kan zijn? Mail redactie@harendekrant.nl

1 reactie

Anouk zegt:

Wat een smakeloos (sensatie) artikel. Hier de vraag stellen of iemand het slachtoffer kent. Er zijn twee doden te betreuren, en niets rechtvaardigt een brutale vraag als deze. En zeker niet als de krant enkel aangehaakt vanwege het feit dat de bestuurder uit de ‘richting van Haren’ kwam… alsof we het recht hebben geïnformeerd te worden/recht hebben op die informatie omdat ‘onze afslag’ gebruikt zou zijn. Heb wat meer respect voor de overledenen, en de vele dierbaren die nu deze mensen moeten missen. Ja, ik heb er over beiden. Wat de reden ook was en hoe vreemd de gang van zaken, beiden en diens dierbaren hebben recht op een respectvolle bejegening, compassie en medeleven.

Redactie zegt: Uw reactie is begrijpelijk en is stof tot nadenken, zeker. Wellicht heeft u begrip voor het feit dat dit vreselijke ongeval 1000 vragen oproept en het zit nu eenmaal in de mens (en de krant) om dingen te willen verklaren. Heeft u die behoefte niet? Overigens heeft u wat ons betreft helemaal gelijk, dat deze verklaringsdrift niet over grenzen van fatsoen en piëteit mag gaan. Daar zullen we dan ook zeker voor waken. Dank voor uw reactie.

20 juni 2022 om 22:22

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Wat is volgens u het slechtste fietspad van Haren en omliggende dorpen? Kies uit de twee genomineerde trajecten.

Ga naar het Poll archief