De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 7 februari, 2023

vrijdag 13 januari 2023

Nieuws:

Total de Punt zwaait Catharinus en Helga Annen uit op 31 januari

Door: Redactie

Als Catharinus Annen alleen al denkt aan de dag van 31 januari, dan schiet hij vol. Samen met zijn vrouw heeft hij het tankstation Total de Punt (voorheen Fina) geëxploiteerd sinds 1984. Ze waren beiden nog maar 24 jaar toen ze aan het avontuur begonnen, dat zij nu als 60-ers gaan beëindigen.

In de dienstwoning naast de shop speelde zich hun leven af, er kwamen twee dochters, bouviers en nu scharrelen de kleinkinderen er rond. “We zijn nog niet toe aan onze AOW”, zegt Annen. “Maar we willen het wel wat rustiger aan gaan doen. Meer tijd voor onszelf, fietsen en op pad met de caravan.”

De gedachte om deze stap te zetten ontstond tijdens de Corona-rust. Echt stilzitten is er overigens nog niet bij. Catharinus gaat drie dagen per week rijden op de vrachtwagen (bloementransport Faber, waar hij nu al één dag in de week rijdt) en Helga zoekt een baan voor 20 uur per week. Inmiddels is het stel verhuisd naar Eelde. Het tankstation gaat straks verder onder leiding van het hoofdkantoor van Total.

Deze maand verschijnt een artikel met hun verhaal in dorpsblad Glimmer’lei.

1 reactie

Bertus Hulshof zegt:

Catharinus en Helga heel veel plezier en lekker genieten. Altijd met plezier bij jullie getankt eerder. Ik denk nog wel eens terug met de zegels die je kon sparen voor video’s van James Bond, ik had ze allemaal. Een paar jaar later kwam de dvd en heb ik er nooit een weer gehad. Lekker er van genieten, dat hebben jullie wel verdiend.

19 januari 2023 om 18:40

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Biotoop moet kunnen uitbreiden naar Hortus, zoals in hun plan staat.

Ga naar het Poll archief