De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 29 september, 2023

woensdag 18 januari 2023

Nieuws:

Wendy Berends moet stoppen met Holiskin: Eind aan de droom, maar ook een nieuw begin

Door: Redactie

Vorige week heeft Wendy Berends haar klanten laten weten, dat zij de winkel aan de Kerkstraat per 1 februari gaat sluiten. Niet uit luxe, maar het kan niet anders. Een teruglopende vraag, inflatie, stijgende kosten, zware financiële verplichtingen. De gedreven ondernemer startte haar bedrijf voor gezichtsbehandelingen en huidverbetering in 2012 en verlegde de koers gaandeweg naar meer diepgang (de innerlijke vrouw staat centraal). Sinds de pandemie liep de omzet terug en stegen de kosten maar door. En in december moest zij haar pijnlijke beslissing nemen.

Wendy worstelde met gevoelens van teleurstelling en schaamte. Ze begon aan zichzelf te twijfelen en was bang voor gezichtsverlies. In een gesprek met Haren de Krant zegt ze dat ze nu de schaamte voorbij is: “Ik zet de stap van ego naar gevoel, en dat gevoel zegt dat ik nu moet stoppen.” Ze wil haar verhaal wel vertellen aan de krant, zodat mensen zien dat het ondernemerschap mooi maar ook heel hard kan zijn. Zo heeft zij het er erg moeilijk mee, dat haar medewerkers (‘de meiden’) nu hun baan kwijtraken.

Wendy gaat op 1 februari een nieuw begin maken in het bedrijf van haar moeder, sportcentrum Energy. Ze zegt: “Terug naar de basis. Ik ga in het bedrijf van mijn moeder weer gezichtsbehandelingen en orthomoleculaire consulten geven.”

Het hele interview leest u in Haren de Krant, die wordt verspreid vanaf 24 januari.

4 reacties

Mieke zegt:

Dit artikel staat een beetje knullig onder advertentie ‘leuke vacature’. Dit kan voor de lezers wat verwarring zorgen.. waarvan akte.

22 januari 2023 om 22:50
rolf zegt:

denk dat mensen meer zelf thuis met cremes en zo werken. En het verbod op de visjes die dode huid aten ook tegen gezeten en een concurrent aan de brinkhorst erbij

23 januari 2023 om 11:22
annemarie zegt:

Ik denk dat het zweverige er omheen de doelgroep niet aanspraak hier in Haren. Het blijven toch nuchtere mensen die Harenaars.

23 januari 2023 om 15:30
rolf zegt:

@annemarie dat zeg je wel, maar die andere bij de Brinkhorst doet het toch ook goed? Er zijn nl ook veel meer andere factoren. Mensen zijn door Corona zich meer gaan inlezen en doen nu meer thuis met cremes etc. De hoge energiekosten. En als ik me niet vergis had deze dame eerst ook van die visjes die dode huidcellen van je voeten aten, maar ook daar is een verbod op gekomen ivm hygiëne regels.

27 januari 2023 om 10:59

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Graag meer 'zebrapaden' in centrum Haren (er zijn er nu drie)

Ga naar het Poll archief