De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 4 Juli, 2020

dinsdag 03 september 2019

Nieuws:

Expositie in landgoed Bosch & Vaart tijdens Open Monumentendag

Door: Redactie

Op zaterdag 14 en zondag 15 september exposeren Martha Asman, Sara van Epenhuysen en Lon Goedewaagen in de Oranjerie van het landgoed Bosch & Vaart. Deze expositie vindt plaats tijdens de Open Monumentendagen, waarvan het thema dit jaar is: ‘Plekken van plezier’. Op beide dagen is het landgoed geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er worden rondleidingen op het landgoed aangeboden (zaterdag 12.00 en 15.00 uur, zondag 14.00 uur).

De drie exposerende kunstenaars kregen hun opleiding aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Te zien zullen zijn: schilderijen, houtsneden en beelden.
Martha Asman woont en werkt in de kop van Drenthe. Zij heeft pas op latere leeftijd de kunst omarmd. In haar schilderijen en houtsneden zijn ‘oud’ en ‘doorleefd’ terugkerende thema’s. Haar kleine Drentse landschapjes zijn van recente datum.
Sara van Epenhuysen schildert figuratief met olieverf en eitempera. Zij brengt objecten (stoelen, tafels, vloeren) herkenbaar in beeld. Die objecten vormen voor haar niet zozeer het onderwerp van de schilderijen. Ze zijn voornamelijk ‘lichtvangers’ en ze doen, met hun schaduwen, mee in een spel van patronen en ritmen over het hele beeldvlak heen.
Lon Goedewaagen wil met haar werk uitdrukkingen van mensen en ook de maatschappelijke opgaven waar deze voor staan weergeven. Mensen en natuur zijn voor haar belangrijke bronnen van inspiratie. Lon werkt met steen en brons, maar ook met klei, was, gips, hout en marmer.
Verdere informatie:

www.martha-asman.nl , www.saravanepenhuysen.nl , www.goedewaagenvormgeving.nl

2 reacties

L. Nederpel zegt:

Waar is dat dan in Haren?

Redactie zegt: Het is tussen De Punt en Vries.

4 september 2019 om 07:41
Q zegt:

L. Nederpel wil denk ik vragen waarom dit in het Haren de Krant staat als het op zich niks met Haren te maken heeft!!

6 september 2019 om 16:06

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.